RASTE ZABRINUTOST

JOŠ JEDNA SMRTONOSNA EKSPLOZIJA U KINESKOJ TVORNICI U privatnom kemijskom pogonu poginule su tri osobe

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.04.2019. u 08:04

Firefighters work on extinguishing the fire following an explosion at the pesticide plant owned by Tianjiayi Chemical, in Xiangshui county, Yancheng, Jiangsu province, China March 21, 2019. Picture taken March 21, 2019. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT. - RC1871ADB9C0
REUTERS

Tri su osobe poginule u eksploziji u privatnom kemijskom pogonu u kineskoj autonomnoj regiji Unutarnja Mongolija, izvijestila je u srijedu službena novinska agencija Xinhua.

Eksplozija se dogodila u ranim jutarnjim satima u tvrtki Dongxing Chemicals, koja proizvodi niz proizvoda od natrijevog hidroksida do PVC-a.

U ožujku su se u istočnoj provinciji Jiangsu dogodile dvije smrtonosne eksplozije u kojima je poginulo 85 ljudi, što je dovelo do povećanog nadzora kemijske industrije u Kini.

Vlasti su ranije ovog mjeseca izjavile da će pokrenuti nacionalnu inspekciju za utvrđivanje sigurnosti industrijskih proizvoda kao što su pakiranje hrane i opasne kemikalije kako bi smanjili zabrinutost javnosti.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo