#METOO

KAKAV PREOKRET! PRIJATELJICA ASIJE ARGENTO KAŽE DA JOJ JE ONA PRIZNALA DA SE SEKSALA S BENNETTOM 'Vidjela sam poruke. Budi fer. Budi bolja od Harveya'

 
Rose McGowan
 Getty Images

Glumica Rose McGowan javno je podržala mladog glumca Jimmyja Bennetta, koji je optužio talijansku glumicu Asiju Argento da je s njim imala spolne odnose koje je on okarakterizirao kao seksualno napastovanje kada je imao 17 godina.

Inače, obje glumice - i McGowan i Argento - bile su među prvim ženama koje su priznale da ih je seksualno zlostavljao i silovao holivudski mogul Harvey Weinstein. Obje su također tako postale i jedne od predvodnica pokreta "#MeToo" koji se proširio svijetom i počeo glasno boriti protiv zlostavljanja od strane osoba koje su na nekim moćnim pozicijama, ne samo u glumačkom svijetu.

Film producer Harvey Weinstein arrives at Manhattan Criminal Court in New York, U.S., May 25, 2018.   REUTERS/Shannon Stapleton     TPX IMAGES OF THE DAY - RC1814C69CB0
REUTERS/Shannon Stapleton
Harvey Weinstein

Da se vratimo na Bennetta, ovaj danas 22-godišnjak je ranije ovog mjeseca objavio da je i njega samog seksualno zlostavljala Asia Argento. Odlučio je, rekao je tada putem odvjetnika, progovoriti jer je bio bijesan da se ona predstavlja kao žrtva, a ostavila mu je traumu nakon spolnog odnosa na koji nije bio spreman. Šutnju mu je, tvrdio je tada, platila s 380 tisuća dolara.

Instagram
Asia Argento objavila je 2013. fotografiju s Jamesom Bennettom u vrijeme kad su radili skupa, ali i u vrijeme kad se dogodio navodni spolni odnos

Bennett tvrdi da ga je 37-godišnja glumica napastovala u kalifornijskom hotelu kada je on imao 17 godina. Odrasle osobe u toj državi ne smiju stupati u odnose s osobama mlađim od 18 godina. Znali su se još od ranije, kad joj je kao 7-godišnjak glumio sina u filmu.

Argento se odmah potom oglasila i negirala da je imala spolni odnos s njim, ali jest priznala da je došlo do određene novčane transakcije.

- Nikad nisam imala nikakve spolne odnose s Bennettom - poručila je glumica tada, a za novčanu transakciju kazala da to nije imalo veze sa seksom.

- Duboko sam šokirana i povrijeđena od trenutka kad sam pročitala vijesti koje su u potpunosti lažne - poručila je nadalje.

Situacija se mijenja kad se u utorak oglasila njezina kolegica iz #MeToo pokreta, Rose McGowan, koja tvrdi da Asia jest imala spolni odnos s mladim glumcem.

U priopćenju koje prenosi BBC, McGowan kaže da je Asia spolni odnos s Bennettom priznala u porukama koje je slala njezinom trenutnom partneru Rainu Doveu. McGowan kaže i da ju je cijeli slučaj udaljio od talijanske kolegice s kojom se zbližila zbog zajedničkog iskustva zlostavljanja od strane Harveya Weinsteina.

- Bila si mi prijateljica. Volim te. I zaista se nadam da ćeš naći put da se izvučeš iz ovoga, rehabilitiraš i oporaviš. Učini pravu stvar. Budi iskrena. Budi fer - stoji u priopćenju od McGowan, pa zaključuje:

- Izađi s istinom i budi osoba za kakvu bi voljela da je Harvey mogao biti - napisala joj je.

Optužena Argento za sada nije reagirala na istup McGowan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:08