FATALNA GREŠKA

KAKO JE JEDNA SMRT POTRESLA VELIKU BOLNICU Skinuli su pacijenta s uređaja koji su ga održavali na životu, ali im se pritom dogodio nevjerojatan previd

Ilustracija
 Profimedia, Sciencephoto RM

Bolnica Mercy u američkom gradu Chicagu u saveznoj državi Illinois jednom je pacijentu ugasila uređaj za održavanje na životu nakon što je kriva obitelj dala dopuštenje da se to napravi, piše BBC.

Spomenuti muškarac u travnju je dovezen u bolnicu nakon što je pronađen kako bez svijesti, gol i s ozljedama na licu leži ispod automobila. Policijska uprava grada Chicaga utvrdila je uz pomoć policijskih fotografija da je riječ o Alfonsu Bennettu te je u svibnju kontaktirala njegovu rodbinu. Bennett je preminuo dan nakon što je njegova rodbina pristala isključiti uređaj koji ga je držao na životu.

No, pravi gospodin Bennett pojavio se kasnije na jednom roštilju. Njegova je obitelj bila usred organizacije pogreba.

Policija je potom u mrtvačnici muškarca koji je skinut s uređaja za održavanje na životu putem otisaka prstiju identificirala kao 69-godišnjeg Elishu Brittmana. Njegova je obitelj kontaktirana ubrzo nakon toga.

Obje obitelji tuže bolnicu Mercy i Grad Chicago zbog nemara i namjernog nanošenja emotivne boli.

Kada je muškarac koji je kasnije ispravno identificiran kao Elisha Brittman prvotno stigao u bolnicu, njegov identitet nije bio poznat pa ga se tretiralo kao Nepoznatog Nekoga. Misleći da kod njih leži Alfonso Bennett, Mercy je stupio u kontakt s njegovim sestrama koje su ga potom posjetili u bolnici.

Bennettova sestra Rosie Brooks kaže da je njegova obitelj odmah bila sumnjičava. "Pitala sam ih kako su potvrdili da je riječ o mom bratu. Ja ga nisam mogla prepoznati", rekla je novinarima u srijedu. Osoblje bolnice sestrama je reklo da ga nisu mogli identificirati zbog ozljeda na licu te da im slučaj zadaje muke.

Lokacija pravog Alfonsa Bennetta tada nije bila poznata.

Kasnije se ispostavilo da je muškarac pronađen ispod automobila Elisha Brittman. Njegova je obitelj rekla da neko vrijeme nisu znali gdje se nalazi. "Zvali smo mrtvačnice, zvali smo bolnicu, zvali smo sve", rekla je za CBS Mioshi Brittman, Elishina pranećakinja. Ona kaže da do ovog slučaja nikako nije smjelo doći.

Policija trenutno istražuje ovaj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:41