MAFIJAŠKI OBRAČUN

KAMERE SNIMILE SKANDAL Šef policije gledao dvostruko ubojstvo usred dana, pa mirno odšetao u drugi kafić

 
 Vijesti.me / YouTube

Ubojstva Miloša Šakovića (31) i Radivoja Jovanovića (42), koja su se dogodila usred dana u samom centru Podgorice 31. ožujka potresla su grad, a nakon ubojstava uslijedile su smjene u vrhu crnogorske policije. Policiju sada trese novi skandal - na snimci sa sigurnosnih kamera okolnih kafića pored ubojstva je snimljen i smijenjeni šef jednog policijskog odjeljenja Miodraga Bulatovića kako promatra dvostruko ubojstvo, a potom mirno odlazi u drugi lokal.

Bulatović, suspendirani šef policijskog Odjeljenja za prikrivene istražitelj u Sektoru kriminalistike policije koji je prethodno, do 2015. godine, bio šef budvanske policije, sjedio je upravo u dvorištu restorana "Firma" u koji je ubojica ušetao naoružan i zapucao. Nakon što je pucnjava završena, Bulatović je odšetao do lokala udaljenog oko 200 metara od restorana "Forum" i sjeo u njega, pišu crnogorske "Vijesti".

Do ovog podatka došli su tužitelji koji su u istrazi dvostrukog ubojstva pregledali snimke nadzornih kamera gotovo svih objekata u centru Glavnog grada.

- Na snimci iz hotela Hemera, koja je izuzeta u istrazi, vidi se da Bulatović neposredno nakon ubojstva dolazi i ostaje sjediti u tom lokalu - rekao je “Vijestima” sugovornik iz Specijalnog državnog tužiteljstva.

Bulatović, njegov kolega Dragan Jovićević i dvojica agenata Agencije za nacionalnu sigurnost sjedili su 31. ožujka oko podne u prepunom dvorištu restorana "Forum", kada je oko podne Podgoričanin Marko Jovanović prišao stolu za kojim je sjedio Miloš Šaković (31) pucao u njega i slučajnu žrtvu Radivoja Jovanovića (42), koji je sjedio s djevojkom za susjednim stolom.

Izvor "Vijesti" iz istrage rekao je da ni Bulatović ni Jovićević, koji je u "Forumu" sjedio s maloljetnim djetetom, nisu pokušali spriječiti kazneno djelo, ali ni osigurati mjesto zločina nakon ubojstava.

- Čak ni nakon što je Jovanović prvi put pucao, njih dvojica nisu reagirali na način kako to propisuje Zakon o unutarnjim poslovima. Nisu izgovorili čak ni "stoj policija", nisu potrčali za naoružanim ubojicom koji je jurio Šakovića, niti su ga pokušali pratiti kada je hramljući odšetao poslije dvostrukog ubojstva. Nijedan od njih nije osigurao lice mjesta da ljudi koji su bježali ne uništavaju tragove. Nisu upozorili osoblje lokala da ne smiju dirati ništa s terase i da ne gaze po mjestu zločina - rekao je sugovornik iz SDT-a.

Bulatović je pet dana nakon ubojstva smijenjen s funkcije. Oni su inače istaknuli da su bili na "izvjesnoj udaljenosti od mjesta izvršenja teškog ubojstva", ali i da su bili van dužnosti, nenaoružani, u civilu i s maloljetnim djetetom.

Vijesti.me su objavile i snimku s mjesta zločina u trenucima očevida:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:44