LAŽNA DOJAVA O BOMBI

KAOS U IZVJEŠTAVANJU AMERIČKIH MEDIJA Osumnjičeni za napade u Bostonu ipak nije uhićen!

NOVO 22:30 - Reporter Huffington Posta s mjesta događaja izvještava da je policija pročešljala zgradu suda u potrazi za bombom, ali ništa nisu pronašli. Dopustili su povratak evakuiranih zaposlenika natrag na svoja radna mjesta.

----------------------------------------------

22:15 - U južnom dijelu Bostona evakuirana je zgrada suda zbog dojave o bombi, javlja ABC News. Policija pregledava zgradu, ali još uvijek nije pronađena eksplozivna naprava. FBI i policija udaljili su okupljene građane i novinare na 100 metara od zgrade.

-----------------------------------------------

20:49 - Novi dramatični preokret! Prema najnovijim informacijama američkih medija došlo je do nesporazuma između dužnosnika istrage i sada demantiraju da je itko uhićen! Tu informaciju su prenijeli CNN, Boston Globe, AP i mnogi drugi, a uhićenje demantiraju i iz bostonske policije.

-----------------------------------------------

20:32 - AP i CNN javljaju da je osumnjičeni uhićen, ali još uvijek nije objavljen njegov identitet. Prema njihovim saznanjima on će ubrzo biti sproveden na federalni sud na saslušanje.

19:52 - Osumnjičeni za bombaški napad je uhićen, javlja CNN. Istražitelji su objavili da imaju fotografiju osumnjičenog dok nosi, možda spušta, crnu torbu na mjestu druge eksplozije u blizini restorana Forum, piše Boston Globe.

19:42 - Istražitelji vjeruju da su identificirali osobu odgovornu za bombaške napade u Bostonu, saznaje CNN.

Otkriće je došlo nakon analize videa snimljenog iz robne kuće u blizini mjesta druge eksplozije.

Bostonski televizijski kanal 7 news objavio je snimke muškarca za kojeg smatraju kako se ponašao sumnjivo nakon eksplozija na bostonskom maratonu. Muškarac, uhvaćen na snimkama, ubrzano se kreće u smjeru potpuno suprotnom od ostatka gomile nakon eksplozije.

---------------------

Manje od jednog dana nakon što je policija presrela pismo s otrovom ricinom koje je poslano na adresu senatora Rogera Wickera iz Mississippija, otkrivena su još dva sumnjiva pisma od kojih je jedno poslano američkom predsjedniku Baracku Obami!

Iz Tajne službe su kazali da je pismo otkriveno u zasebnom postrojenju zaduženom za sigurnosni pregled pošte Bijele kuće.

VIDEO: AMERIKA NA UDARU Senator dobio pismo s biološkim otrovom ricinom!

Kako piše ABC, pozivajući se na neimenovane izvore, pismo je na testiranju bilo pozitivno na ricin, ali da će sadržaj biti poslan na daljnje testiranje, s obzirom da se preliminarni rezultati moraju potvrditi.

Ricin je jak proteinski otrov koji se dobija iz zrna ricinusa (Ricinus communis), a za ljude je opasan u slučaju udisanja ili ubrizgavanja. Senat i Bijela kuća bili su metom napada pisama s ricinom prije desetak godina, ali pošiljatelj nije otkriven.

Policija je odlučila evakuirati dio zgrade američkog Senata nakon dojave o sumnjivim paketima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:48