IMA I NESTALIH

KAOS U VIJETNAMU, TAJFUN UBIO NAJMANJE 49 LJUDI Nekoliko dana prije dolaska američkog i ruskog predsjednika, turiste iz hotela evakuiraju čamcima

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.11.2017. u 08:58

People go along flooded road after typhoon Damrey hits Vietnam in Hue city, Vietnam November 5, 2017. REUTERS/Kham - RC13B5A75410
Kham / REUTERS

Najmanje 49 osoba poginulo je u Vijetnamu pri prolazu tajfuna Damrey, objavile su u ponedjeljak vlasti koje se pripremaju ugostiti za nekoliko dana američkog, ruskog i kineskog predsjednika na summitu APEC-a. Grad Danang koji ovog tjedna ugošćuje Forum za ekonomsku suradnju Azija-Pacifik (APEC) pretrpio je manju štetu.

Nedaleko Dananga, povijesni grad Hoi An, svrstan u svjetsku baštinu UNESCO-a, također je bio pod vodom a turisti su iz hotela evakuirani čamcima. "Voda je mjestimice u Hoi Anu dosegla razine neviđene već godinama", izjavio je Peter Kahl (53), vlasnik restorana u Hoi Anu.

Svjetski čelnici okupljeni za sastanak APEC-a trebali su posjetiti Hoi An ovog tjedna. Vlasti nisu navele hoće li posjet ostati na dnevnom redu. Na nacionalnoj razini, 19 osoba smatra se nestalima. Oluja koja od subote pogađa južnu obalu zemlje najgora je unazad nekoliko desetaka godina.

"Suočeni smo s velikom opasnošću u svim pogođenim zonama, sva jezera i rijeke na maksimalnoj su razini", izjavio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Nguyen Xuan Cuong na izvanrednom sastanku u nedjelju.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo