1OD5 MILIONA

KAOS ZBOG GOSTOVANJA VUČIĆA U EMISIJI RTS-a Prosvjednici okupirali zgradu srpske nacionalne televizije u Beogradu, sve je puno policajaca

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.11.2019. u 22:16

People attend an anti-government protest in Belgrade, Serbia, January 5, 2019. REUTERS/Marko Djurica
Marko Djurica / REUTERS

Ilustracija, prikaz prosvjeda s početka godine

Pripadnici prosvjedne organizacije '1od5 miliona' ponovno su večeras izašli na ulice Beograda, blokirajući ulaz u glavnu zgradu Radiotelevizije Srbije na kojoj je gostovao predsjednik Aleksandar Vučić.

Prosvjednici su mu dobacivali na ulasku u zgradu, što je kasnije i sam rekao u programu, a prosvjed se nastavio dok je on govorio u programu uživo.

- Dosta nam je više Aleksandra Vučića i njegovih gostovanja na svim televizijama, moramo da pokažemo zube ovom kriminalnom režimu i da ovo u Srbiji nije moralno - rekao je na skupu lider pokreta Dveri Boško Obradović, kojem je onemogućen ulazak u Aberdarevu ulicu.

On je u jednom trenutku ušao u verbalni okršaj s novinarem televizije Pink kojem je rekao da ta televizija „širi lažne vesti i da će biti zatvorena“, javlja Danas.

- Došli smo da pružimo podršku studentima i pošaljemo poruku da godinu dana od protesta Jedan od pet miliona nijedan od organizatora nije pozvan da gostuje ni u jednoj emisiji - rekao je Obradović.

On je postavio i pitanje na koja je to vrata predsjednik Srbije ušao u zgradu televizije.

- Je li ušao na neki četvrti ulaz za koji mi ne znamo ili je emisija snimljena ranije? - pitao se lider Dveri. Vučić mu je odmah odgovorio iz same emisije Upitnik, rekavši kako je na RTS ušao iz Aberdareve. Poručio je prosvjednicima da ih ne boji, dodavši da će uvijek pobijediti "pristojna Srbija".

Pred zgradom je zamjetan broj policijskih snaga, no zasad nema ozbiljnijih incidenata.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo