RATNI ZLOČINAC

KAPETAN DRAGAN ZGROZIO SRBIJU Založio se za oslobađanje atentatora na Đinđića, nazvao ih herojima: 'Prepoznao se s njima u kukavičluku i zločinu'

Za atentatore Legiju i Zvekija ovaj samozvani zapovjednik tvrdi da su veliki srpski patrioti i heroji
Dragan Vasiljković
 Vojko Bašić / Hanza Media

Osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković zvani kapetan Dragan traži da se ubojice bivšeg srbijanskog premijera Zorana Đinđića puste na slobodu, piše Blic.

Srpske novine Blic u ponedjeljak su na naslovnici osudile Vasiljkovićev zahtjev naslovom “Sramotno. Kapetan Dragan veliča ubojice Zorana Đinđića”. Pišu da je Vasiljković Đinđićeve ubojice, Milorada Ulemeka Legiju i Zvezdana Jovanovića Zvekija, nazvao herojima i rekao da je “krajnje vrijeme da budu pušteni na slobodu” i da je on “spreman garantirati za njih”. Tvrdi da su Legija i Jovanović “veliki srpski patrioti i heroji koji su branili Srbiju”.

Blic

Njegova izjava naišla je na mnogo kritika u Srbiji.

“To je sramota”

“To što on hvali njih dvojicu i pljuje po pravosudnom sustavu Srbije koji ih je osudio na 40 godina, sramotno je i nemoralno, ali ne čudi s obzirom na njegovu biografiju”, rekao je za Blic psiholog i političar Žarko Korać, koji je u Đinđićevoj vladi bio potpredsjednik

Zastupnik Demokratske stranke Balša Božović poručio je za srpske novine Alo! da je Vasiljković “kukavica i ratni zločinac”.

Kukavice

“O kukavicama i ratnim zločincima koji su napustili i izdali Srbe u Krajini prema naređenju Slobodana Miloševića i izložili ih najvećem etničkom čišćenju nakon Drugog svjetskog rata, Oluji, nemam što reći. Njihov kukavičluk i sramota zapisani su u povijesti.

Taj lažni kapetan hvali ubojice Zorana Đinđića jer se prepoznaje s njima u kukavičluku i zločinu. To im je zajedničko. Ni jedni ni drugi, da nisu od Miloševića dobili po šaku dolara da budu na ratištu 90-ih, ne bi ni znali gdje žive Srbi”, rekao je Božović.

Vasiljković je pravomoćno osuđen na 13 i pol godina zatvora zbog ratnih zločina u Kninu i Glini. Nakon odsluženja zatvorske kazne, u ožujku je pušten iz Lepoglave i protjeran iz Hrvatske. Ima zabranu boravka u Europskom gospodarskom prostoru na 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 05:50