KRIV ZA ZLOSTAVLJANJE MALOLJETNIKA

KARDINALU PELLU ODBIJENA ŽALBA NA PRESUDU ZA PEDOFILIJU Ostaje u pritvoru još najmanje tri godine, jedna njegova žrtva umrla je od predoziranja

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.08.2019. u 07:56

Cardinal George Pell is seen at County Court in Melbourne, Australia, February 26, 2019, AAP Image/David Crosling/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NEW ZEALAND. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN AUSTRALIA.
AAP Image/David Crosling/via REUTERS / REUTERS

Kardinal George Pell na sudu u Melbourneu u Australiji

 

Bivšem vatikanskom rizničaru kardinalu Georgeu Pellu u srijedu je odbijena žalba na presudu o seksualnom zlostavljanju dvaju trinaestogodišnjaka, pa će u pritvoru ostati još najmanje tri godine.

Pell je najviši dužnosnik Katoličke Crkve koji je ikada osuđen za seksualno zlostavljanje maloljetnika. U ožujku je proglašen krivim za napastovanje dva dječaka u katedrali Svetog Patricka dok je bio nadbiskup Melbournea krajem devedesetih.

Pell se žalio na tu odluku žalbenom sudu savezne države Victorije na temelju tri argumenta, poglavito onog da je presuda porote bila "nerazumna" jer se temeljila na svjedočanstvima samo jedne od dviju žrtava. Druga je umrla od predoziranja 2014. i nikada nije govorila o pedofiliji.

Suci su u srijedu zaključili kako su dokazi bili dovoljni da porota procijeni njegovu krivnju.

Prema važećoj presudi će Pell dobiti mogućnost oslobađanja u listopadu 2022., kad će imati 81 godinu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo