SUPROTNO UČENJIMA

KATOLIČKA ŠKOLA OTPUSTILA UČITELJICU NAKON ŠTO SE VJENČALA S LJUBAVI SVOG ŽIVOTA, UČENICI OGORČENI 'Prekršila je ugovor, mi tu ne možemo više ništa'

 
 Facebook

Vjeroučiteljica Jocelyn Morffi koja je predavala prvim razredima katoličke škole Sv. Petar i Pavao u Miamiju dobila je otkaz jer se vjenčala za ljubav svog života - ženu.

O tome se pojadala u svom postu na Facebooku, a ravnateljica škole Carlota Morales se nije potrudila niti objasniti razlog zbog kojeg ju je otpustila.

- Ovog vikenda vjenčala sam se s ljubavi mog života i kao rezultat toga dobila sam otkaz. Zbog izbora svog partnera u njihovim očima ja nisam pravi Katolik - napisala je Morffi na Facebooku u petak.

Ravnateljica je samo u pismu kojeg je poslala učenicima i njihovim roditeljima napisala kako je to bila teška no nužna odluka.

- Znajte da je obrazovanje vaše djece naša najveća briga i otkaz učiteljici neće narušiti njihovu dnevnu rutinu u školi. Učiteljica Morffi bit će vrlo skoro zamijenjena.'

Međutim, roditelji koji su razgovarali potom s novinarima bili su prilično uznemireni zbog te odluke:

- Nečuveno je i potpuno razočaravajuće da je škola reagirala na ovakav način prema učiteljici Morffi. Ona je kao majka Tereza prema djeci, a i školi je puno pridonijela. Djeca je obožavaju, stoga je velika šteta da su ovo napravili tako dobroj učiteljici - kazala je Samantha Mills.

Morffi je podučavala djecu više od šest godina, a iz Nadbiskupije tvrde da je prekršila ugovor koji je popisala kad je počinjala raditi.

- Svaki učitelj potpisuje ugovor koji je u skladu s učenjima i tradicijama Katoličke crkve. Taj ugovor je prekršila i nismo mogli donijeti drugačiju odluku - kazao je glasnogovornik Nadbiskupije.

No roditelji su nastavili vršiti pritisak:

- Šaljemo djecu u tu školu jer želimo da nauče što je ljubav i vjerujemo da se Isusova radi o ljubavi, suosjećanju i prihvaćanju, a ovo je potpuno suprotno i uznemirujuće - kazala je Rochelle Martin.

Roditelji tvrde da su i učitelji koji su bili na proslavi vjenčanja dobili opomenu, no ni iz škole ni iz Nadbiskupije to nisu potvrdili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:03