BRANI MAJKU

KĆER FRANCUSKE PRVE DAME IZGUBILA ŽIVCE 'Nečuveno je da se u 21. stoljeću događaju ovakvi seksistički napadi, iza svega stoji ljubomora!'

Tiphaine Auzière
 Profimedia, MAXPPP

Tiphaine Auzière, kćer nove francuske Prve dame Brigitte Macron, stala je u obranu majke optuživši njene političke suparnike za ljubomoru zbog mizoginih komentara i napada na Brigitte, piše britanski Guardian.

Tiphaine je inače na listi stranke Emmanuela Macrona, La Republique En Marche, kao kandidatkinja na parlamentarnim izborima, a o majci je progovorila jer smatra da su je zasuli seksističkim uvredama na račun njenih godina.

U intervjuu neposredno prije inauguracije novog francuskog predsjednika u nedjelju, 32-godišnja odvjetnica rekla je za francusku televiziju BFMTV: ‘Mislim da ne može ostati ravnodušni prema tome i premda ne želim davati na važnosti ljudima koji su sposobni konstruirati tako nešto, nevjerojatno je i nečuveno da se u Francuskoj u 21. stoljeću događaju takvi napadi. Sigurno tako nešto ne bismo usmjerili prema muškom političaru ili prema partneru političarke. Zato mislim da je u osnovi svega ljubomora i da je sve to vrlo neukusno i neprimjereno.’

‘U stvarnosti se, nasuprot tome, susrećem s ljudima koji se dive onome što radi, njezinom poslu, angažmanu, uključenosti. Ako ljudi nemaju raditi što drugo osim kritizirati, neka izvole, to će nas samo još više zbližiti’, dodala je Tiphaine.

Brigitte Macron je baš poput supruga odrasla u Amiensu gdje je njezina obitelj vodila biznis s čokoladom. Ima troje djece, sina i dvije kćeri, iz prvog braka s bankarom Andreom Louisom Auzièreom.

Auzièrea je ostavila 2006. kad se udala za Macrona kojeg je pak upoznala dok mu je kao nastavnica u školi predavala dramsku književnost. Par je preselio u Pariz, a Macron je nastavio školovanje na višim obrazovnim ustanovama dok je ona nastavila raditi kao nastavnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:42