U PEKINGU

KIM JONG-UN OPET DOPUTOVAO U KINU Sjevernokorejski čelnik kineskog će predsjednika izvijestiti o povijesnom summitu s Trumpom

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2018. u 09:20

REFILE - ADDING CITY North Korean leader Kim Jong Un shakes hands with Chinese President Xi Jinping, in this still image taken from video released on March 28, 2018. North Korean leader Kim Jong Un visited Beijing, China, from Sunday to Wednesday on an unofficial visit, China's state news agency Xinhua reported on Wednesday. CCTV via Reuters TV ATTENTION EDITORS - NO RESALES. NO ARCHIVES. CHINA OUT.
CCTV / REUTERS

Kim Jong-un i Xi Jinping

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un boravi u dvodnevnom posjetu Kini, objavila je kineska državna televizija u utorak, a to je njegov treći posjet velikom sjevernom savezniku ove godine.

Japanska novinska agencija Kyodo objavila je da je sjevernokorejski zrakoplov za koji se pretpostavlja da su u njemu visoki dužnosnici stigao u utorak na međunarodni pekinški aerodrom.

Očekuje se da će Kim izvijestiti kineskog predsjednika Xija Jinpinga o svojem povijesnom summitu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom održanom prošli tjedan u Singapuru.

Iako je Kina glavni sjevernokorejski saveznik i trgovački partner, Peking  kaže da podržava američku odluku da ne ukida sankcije protiv Sjeverne Koreje sve dok se ona potpuno ne denuklearizira.

Kina je također pozdravila američku odluku da obustavi planove za zajedničke vježbe s Južnom Korejom.

Washington i Seul u utorak su potvrdili tu raniju najavu o prekidu vojnih vježbi, nakon što je Trump obećao na summitu s Kimom da će se vježbe prekinuti.

Ovo je treći Kimov posjet Kini, prije toga bio je u ožujku u Pekingu i u svibnju u gradu Dalianu na sjeveroistoku zemlje.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo