CRNA STATISTIKA

Kina: U dvije nesreće poginulo 12, a zatrpano 11 rudara

Eksplozije plina u rudnicima ugljena u pokrajinama Shanxi i Yunan nastavak su crnog niza nesreća. Prošli mjesec poginulo je 108 rudara
 AP

BEIJING - Najmanje dvanaest rudara je poginulo u eksploziji rudnika ugljena na sjeveru Kine dok je još jedanaest radnika ostalo zatrpano u drugoj nesreći na jugozapadu zemlje. Obje su se nesreće dogodile u ranim jutarnjim satima ponedjeljka.

Prema navodima novinske agencija Xinhua, dvanaest rudara je smrtno stradalo u rudniku ugljena Donnggou u provinciji Shanxi kada se unutar iskopa zapalila velika količina plina. Četvero je rudara, srećom, preživjelo, no ozlijeđeni su.

Xinhua prenosi i kako je jedanaest rudara ostalo zatrpano pod zemljom u pokrajini Yunan, također, nakon eksplozije plina.

Kineska je rudna industrija najopasnija na svijetu, a uzroci smrtonosnih nesreća mogu se naći u lošim sigurnosnim standardima. Prošlog je mjeseca 108 rudara poginulo u rudniku ugljena na sjeveroistoku Kine. To je jedna od najgorih kineskih rudarskih nesreća u zadnje dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:08