WANG ZHENHUA

KINESKI MILIJARDER UHIĆEN ZBOG OPTUŽBI ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE DJECE Tvrtka kojom je predsjedavao odmah ga je potjerala s rukovodeće pozicije

Wang Zhenhua
 Stringer / REUTERS

Kineski milijarder Wang Zhenhua službeno je uhićen u Šangaju u srijedu, objavila je njegova bivša tvrtka, a državni mediji objavili su da je pritvoren zbog optužbi za seksualno zlostavljanje djece.

Šangajska policija je na svojoj službenoj stranici na društvenoj mreži Weibo potvrdila da su dvojica muškaraca, prezimenima Wang i Zhou, uhićena pod optužbom za zlostavljanje djece.

Fotografije Wanga iza rešetaka prikazane su na državnoj televiziji CCTV.

Tvrtka Future Land Development Holdings uklonila je 57-godišnjeg Wanga s dužnosti predsjednika prošli tjedan kad je prvi put bio pritvoren.

Potvrdili su da je uhićen u srijedu navečer bez navođenja detalja o optužbama.

List The Global Times objavio je prošli tjedan, pozivajući se na policiju, da je njegovo prvotno uhićenje povezano s optužbama za zlostavljanje djece.

To se dogodilo nakon što je žena dignula tužbu da je Wang zlostavljao njezinu kćer u šangajskome hotelu, objavila je lokalna policija.

Slučaj je izazvao ogorčenost u Kini.

Nakon njegova uhićenja, dionice Future Landa pale su na najniže razine od veljače. Wang je i dalje najveći dioničar Future Landa, a također je i predsjednik uprave nekretninske tvrtke Seazen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:23