ZAPOSLENJE ZA 1.500 RADNIKA

KINEZI TRAŽE LOKACIJU ZA NOVU TVORNICU U SREDNJOJ EUROPI Ulaganje je vrijedno pola milijarde dolara, pogledajte koje su četiri zemlje u najužem izboru

Ilustracija
 REUTERS

Kineska kompanija Shandong Linglong Tyre na pragu je odluke o otvaranju nove tvornice guma, vrijedne 500 milijuna eura, u srednjoj Europi, izvijestio je u srijedu njezin partner.

U užem su izboru Slovačka, Češka, Mađarska i Poljska, a konačnu će odluku kompanija donijeti u sljedećim mjesecima, izjavio je Radek Grill, vlasnik češke internetske trgovine guma nejlevnejsipneu.cz i partner Linglonga.

Kineska kompanija želi izgraditi još jednu tvornicu izvan matične zemlje nakon što su 2015. godine na Tajlandu otvorili tvornicu vrijednu 700 milijuna dolara.

Nakon razgovora s Grillom proširili su potragu u srednjoj Europi i na Češku, izjavio je predsjednik uprave Linglonga Wang Feng u intervjuu za češki dnevnik Mlada Fronta Dnes, objavljen ponedjeljak. Dodao je da će Linglong odabrati lokaciju u roku od tri mjeseca.

Očekuje se da će u tvornici biti zaposleno 1.500 radnika a opskrbljivala bi Linglongova tržišta u Europi, kazao je češki poduzetnik.

Automobilski sektor važan je za gospodarstva srednje Europe iako se u posljednje vrijeme počelo strahovati od manjka radne snage na nekoliko tržišta pa su pojedine kompanije podigle plaće.

U Mađarskoj su već pogone otvorili Hankook Tire i Apollo Tyres, a Nexen bi iduće godine trebao otvoriti tvornicu u Češkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:04