PREKINULI MU IDILU NERADA

KOLEGE GA ZOVU 'AUTENTIČNIM PREDSTAVNIKOM SRBA U PARIZU' Miki ne ide na posao, prima masnu plaću i državu tuži za mobbing...

 
Ćirovski (u krugu) je zaposlen kao honorarni suradnik u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu (KICS) u sklopu veleposlanstva

Milovan Miki Ćirovski, kojeg neki kolege zovu “autentičnim predstavnikom Srba u Parizu”, tuži poslodavca za zlostavljanje iako već 10 mjeseci ne dolazi na posao i prima plaću od 2100 eura.

Ćirovski je zaposlen kao honorarni suradnik u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu (KICS), a podnio je tužbu protiv Republike Srbije, Ministarstva vanjskih poslova, srpskog veleposlanstva u Parizu i KICS-a u Parizu zbog “zaštite od zlostavljanja na radu”. Drugu tužbu podignuo je protiv direktora KICS-a Radoslava Pavlovića “radi naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda” i traži odštetu od 200.000 dinara, prenosi Kurir.

Zabrana

“Tužitelj već dulje trpi šikaniranje i vrijeđanje neposrednog rukovoditelja Radoslava Pavlovića, zaposlenog kod tuženog na radnom mjestu direktora sa svojstvom odgovorne osobe. Takvo ponašanje neposrednog rukovoditelja tužitelja kulminiralo je zabranom tužitelju da dolazi u Kulturni centar i obavlja svoj posao”, piše Ćirovski u tužbi protiv države Srbije.

Nezadovoljni radnik navodi da mu je šef zabranio da obavlja posao, nije mu davao radne zadatke, onemogućio mu je komunikaciju s umjetnicima te čak oduzeo ključ od poštanskog sandučića.

preslika tužbe

Ćirovski tvrdi da ga je šef nazivao “neškolovanim, neznalicom i neradnikom, kako usmeno pred svojim suradnicima, tako i pisanim putem”.

Međutim, kao i uvijek, svaka priča ima dvije strane pa šef “mobingiranog” radnika tvrdi da je zapravo on taj koji je bio žrtva.

- Kako raditi s čovjekom koji dolazi na posao u podne, odlazi u jedan, vraća se u šest pijan, sjedne, digne noge na stol, zaspi i hrče? Piše anonimna pisma protiv vas, denuncira vas i organizira šest negativnih članaka u Frankfurtskim vijestima - požalio se direktor Radoslav Pavlović.

On smatra da je Ćirovski podignuo tužbu iz dva razloga. Prvo, jer mu je “prekinuta idila nerada”, ali i zato što je htio skrenuti pozornost s PVC stolarije koja je postavljena na zgradu srpske ambasade u Parizu, koja je zaštićeno kulturno dobro. A u to je Ćirovski “upleten” još od 2013. godine.

Raskid ugovora

Takozvana afera Pariz bila je aktualna u srpskim medijima posljednju godinu, a bavila se sukobom između Pavlovića i tadašnjeg veleposlanika Srbije u Francuskoj Rajka Ristića upravo zbog kadrovskih smjena. Pavlović je tada tražio raskid ugovora s Ćirovskim, ali se Ristić s time nije slagao. Veleposlanik Ristić svojedobno je postao poznat javnosti jer je na rezidenciju iz 1912., koja je pod zaštitom Francuske, postavio PVC stolariju.

Time je prekršio zakon i u međuvremenu je smijenjen. Ćirovski je, s druge strane, nastavio dobivati plaću jer mu ugovor o radu u KICS-u vrijedi do 4. travnja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:20