NEUGODNE OPTUŽBE

KOLUMNISTICA OPTUŽILA TRUMPA ZA ZLOSTAVLJANJE 'Prepoznao me i pitao za savjet koje rublje kupiti ženi. Napao me u kabini za presvlačenje'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.06.2019. u 10:12

U.S. President Donald Trump listens to questions during a meeting with Canada's Prime Minister Justin Trudeau in the Oval Office of the White House in Washington, U.S., June 20, 2019. REUTERS/Jonathan Ernst
Jonathan Ernst / REUTERS

Donald Trump

 

Kolumnistica je optužila američkog predsjednika Donalda Trumpa za seksualni napad u svlačionici njujorške robne kuće prije više od 20 godina, u članku objavljenome u petak.

E. Jean Carroll rekla je da se incident dogodio oko 1995., kad je nabasala na Trumpa, tada poznatog trgovca nekretninama, u trgovini Bergdorf Goodman.

Sedamdesetpetogodišnja novinarka u članku objavljenome u New York Magazineu navodi da ju je Trump prepoznao jer je radila kao kolumnistica savjetnica i pitao je za savjet koje donje rublje kupiti nekoj ženi.

Postao je nasilan kad su krenuli prema svlačionicama, piše ona, te navodi detalje navodnog napada i silovanja. Carroll je rekla da ju je strah od javnog osramoćivanja spriječio da to ranije obznani.

Tekst iz New York Magazinea isječak je iz njezine nove knjige i jedan je od šest incidenata u kojima su je muškarci napadali.

Trump je optužbe odbacio te rekao da nikad nije upoznao Carroll i da bi njezina knjiga "trebala biti prodavana na odjelu fikcije".

Donald Trump optuživan je da je spolno uznemiravao više od 12 žena, što on sve opovrgava.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo