PILOTA SU ZAROBILI

KONAČNO JE POTVRĐENO Džihadisti su pucali na saveznički zrakoplov, ali nisu ga oni srušili

 Twitter

Jordanski vojni zrakoplov koji se srušio u srijedu na sjeveru Sirije imao je "tehnički kvar", kazali su u petak za AFP borci protiv sirijskog režima i Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Pilot natporučnik Muath al-Kasaesbeh (27), kojeg su uhvatili džihadisti Islamske države, "letio je na visokoj nadmorskoj visini, bombardirajući jednu tvornicu a potom je nestao. Njegov se zrakoplov zatim ponovno pojavio, ali ovaj put je iz njega sukljao dim. Mislim da je imao tehnički kvar", rekao je Obada Al-Hussein, proturežimski borac iz Raqqe, utvrde Islamske države u Siriji.

Drugi borac iz istog područja, Abu Ibrahim, također je govorio o tehničkom kvaru. "Avion se srušio u sektoru Hamra Ghannam istočno od Raqqe", rekao je Ibrahim.

Opservatorij je dao sličnu verziju. "Svjedoci na licu mjesta kazali su da je letjelica bila nisko zbog tehničkog kvara. Potom su vidjeli članove Islamske države kako pucaju na avion iz strojnica i prijenosnih bacača raketa", rekao je ravantelj opservatorija Rami Abdel Rahman.

Pilot se katapultirao nakon što je utvrdio da je nemoguće ponovno podignuti zrakoplov.

Jordanska vojska kazala je da zrakoplov nisu srušili džihadisti, suprotno onome što oni tvrde. Američka vojska koja zapovijeda operacijama međunarodne koalicije protiv IS-a je rekla kako neprijateljski pogodak nije bio izrok pada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:00