PRO LIFE ZASTUPNIK

KONZERVATIVNI POLITIČAR U CENTRU SKANDALA Veliki zagovornik zabrane pobačaja ljubavnicu nagovarao na abortus: 'Zbilja imaš obraza...'

Tim Murphy
 Jonathan Ernst / REUTERS

Republikanski zastupnik iz Pennsylvanije u američkom kongresu Tim Murphy, inače jedan od najgorljivijih zagovornika zabrane pobačaja, u privatnom životu nema toliko rigorozan stav prema abortusu. U medije je procurila informacija da je Murphy nagovorio ženu s kojom je imao aferu da napravi pobačaj, piše CNN.

Poruka koje ovog američkog političara prokazuju kao licemjera domogao se list Pittsburgh Post-Gazette. Murphy je aferu priznao u rujnu prošle godine, a u siječnju ga je ispod njegove objave protiv pobačaja na Facebooku dočekala poruka žene s kojom je bio u vezi.

‘Zbilja imaš obraza trubiti na sve strane o svojim pro-life stavovima, a nisi imao nikakvih problema mene tražiti da abortiram bebu prošli tjedan dok smo mislili da je to jedna od opcija’, napisala je.

Murphy joj je odgovorio i napisao: ‘Razumijem što želiš reći o mojim porukama protiv pobačaja. Ali ja to nikad nisam napisao. To rade moji asistenti. Pročitao sam objavu i iznenadio se. Rekao sam asistentima da ne pišu više, to ću ja raditi.’

Kad su ga pitali za komentar cijelog slučaja, iz njegovog su ureda odgovorili da nemaju komentara. Ipak, Murphy već godinama javno izražava svoje stavove protiv abortusa i glasao je za zakon prema kojem se brani pobačaj nakon 20. tjedna trudnoće.

Mary Lou Gartner, članica LifePaca, organizacije koja se zalaže za život od začeća, rekla je da Murphyja smatra časnom i poštenom osobom, a uz biblijske je citate odbila kritizirati nove informacije: ‘Nisam spremna baciti kamen na njega.’

Post-Gazette je došao i do dopisa koji je na šest stranica napisala njegova šefica ureda Susan Mosychuk navodno u lipnju ove godine, a u kojem ga proziva zbog raznih loših poteza i nepriličnog ponašanja. Opisuje epizodu u kojoj je Murphy urlao na zaposlenike i bacao dokumente na pod zbog čega ga se zaposlenici boje, te jednu kad je vozio po kiši pritom šaljući SMS-ove s mobitela i gledajući snimke na YouTubeu na iPadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:30