SPAS U ZADNJI ČAS

KOREJKA PREŽIVJELA ŠEST DANA U AUSTRALSKOJ DIVLJINI Popela se na planinu, snimila nekoliko fotografija i pala. Bez kabanice možda ne bi preživjela

Joohee Han
 QUEENSLAND POLICIJA

Službe za hitnu pomoć pronašle su Korejku Joohee Han (25) koja je u australskoj divljini preživjela šest dana nakon što je pala sa strme hridi, piše BBC.

Han se naime penjala na vrh Tyson pored mjesta Tully u saveznoj državi Queensland kada se poskliznula i pala u duboki klanac. Korejka je od siline udarca pala u nesvijest.

Kada je došla k svijesti, otpuzala je do obližnjeg vodopada gdje je potom provela više dana bez hrane.

Njezini su prijatelji u srijedu upozorili službe za hitnu pomoć da se Han nije vratila u planinarski dom gdje je odsjela.

"Žena je nakon šest dana u divljini pronađena dehidrirana i sa sunčanicom", rekli su iz policije. "Helikopterom je prebačena na sigurno i potom prevezena u bolnicu na liječenje."

Službenici kažu da se popela na sam vrh planine i napravila nekoliko fotografija prije nego što je pala. Djelatnica lokalne zračne hitne pomoći Hannah Gaulke rekla je za ABC News da je Han u nesvijesti bila otprilike pet sati prije nego što je uspjela otpuzati do vodopada.

"Nije mogla otići ni naprijed ni nazad pa je na tom mjestu provela više dana", rekla je Gaulke.

Han su navodno pronašli jer su s njezine lokacije dolazili povici i zapomaganja. Helikopter joj je u četvrtak spustio nešto hrane prije nego što je dizalicom podignuta 18 metara i ubačena u letjelicu.

Policija je rekla da joj je u preživljavanju puno pomogla njezina kabanica koja je omogućila da joj bude toplo sve dok helikopter nije došao po nju.

"Bila je u začuđujuće dobrom stanju, nije imala većih ozljeda. Bila je dobro raspoložena", zaključila je Gaulke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:39