DOMINIC CUMMINGS

KORONA-SKANDAL U BRITANIJI, SVI TRAŽE OSTAVKU PREMIJEROVA SAVJETNIKA 'Johnson ga nakon ovoga jednostavno mora otpustiti!'

 
 AFP

Sve je jači pritisak na britanskog premijera Borisa Johnsona da otpusti svojega glavnog savjetnika, nakon što su mediji u petak navečer objavili da je prekršio ograničenja putovanja uvedena zbog koronavirusa.

Listovi The Guardian i The Mirror objavili su da je Dominic Cummings putovao iz Londona u okrug Durham, do kuće svojih roditelja, u vrijeme dok je imao simptome koronavirusa.

Samo tjedan prije vlada je uvela stroge mjere o slobodi kretanja kako bi ograničila širenje novoga koronavirusa.

Putovanje je dopušteno samo u hitnim slučajevima, a osobe sa simptomima koronavirusa moraju ostati sedam dana u samoizolaciji.

Vladin glasnogovornik odbio je komentirati izvješća, navodi dpa.

Policija je potvrdila da je posjetila imanje u okrugu Durham nakon optužbi da je Cummings za vrijeme karantene otputovao 430 kilometara od svojeg doma, prenosi britanski Press Association (PA).

Čelnik Škotske nacionalne stranke Ian Blackford u petak navečer putem Twittera pozvao je na Cummingsovu ostavku.

"Nakon vijesti da je Dominic Cummings putovao iz Londona u Durham za vrijeme karantene, što policija upravo istražuje, njegov je položaj potpuno neodrživ - mora dati ostavku ili biti smijenjen", napisao je.

Ed Davey, obnašatelj dužnosti čelnika Liberalnih demokrata, također je na Twitteru ustvrdio: "Ako je Dominic Cummings prekršio pravila uvedena za vrijeme karantene, morat će dati ostavku. Sasvim jednostavno".

Britanska javnost tjednima kritizira vladu jer broj umrlih u toj zemlji od koronavirusa premašuje 36.000, što je više nego u bilo kojoj europskoj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:38