CIPAR

KRADLJIVCI URNE S PEPELOM TINEJDŽERA OBITELJI POKOJNIKA JAVILI GDJE SE NALAZI Lopovi su do urne došli kada su iz unajmljenog auta ukrali tri torbe

cremation, people and mourning concept - close up of woman with cinerary urn at funeral, Image: 340476802, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia
Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ilustracija

Ciparska je policija ušla u trag posmrtnim ostacima švedskog tinejdžera nakon što je muškarac koji je, kako kaže, slučajno ukrao urnu s tinejdžerovim pepelom nazvao pokojnikovu obitelj, ispričao im se i rekao gdje se ukradena urna nalazi, piše The Guardian.

Kinga Bednarz, majka tinejdžera koji je nesretno preminuo prije nekoliko mjeseci, rekla je za Associated Press da joj je "laknulo" te da je "zahvalna" što se ova nemila situacija riješila. Dodala je i da je razgovor s navodnim lopovom bio "emotivan trenutak".

Bednarz je rekla da joj se lopov nije predstavio te da je inzistirao da nije njoj i njezinoj obitelji nije htio učiniti ništa nažao.

Urna s natpisom "Dennis 2000-2019" nalazila se u jednoj od tri torbe koje su prošlog tjedna ukradene iz unajmljenog automobila koji je obitelj pokojnika koristila za vrijeme ljetovanja na Cipru. Lopovi su prvo razbili prozor na suvozačevim vratima te potom ukrali torbe.

Ne zna se je li lopov vratio i oko 200 eura koji su se nalazili u torbama koje su uzeli iz automobila.

Bednarz, Poljakinja koja u Švedskoj živi 13 godina, rekla je da joj je muškarac rekao gdje može pronaći urnu. Ona je potom lokaciju javila ciparskoj policiji koja ju je pronašla kod izlaza s autoceste na jugu otoka. Obitelj je otputovala na Cipar jer je planirala Dennisove posmrtne ostatke prosuti u more.

Bednarz je rekla da će se ona i njezin muž vratiti na Cipar kako bi pokupili urnu.

Dva Cipranina (33 i 43) i jedna Cipranka (34) uhićeni su zbog sumnje da su povezani s krađom urne.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo