DVORSKA STILISTICA OTKRIVA

KRALJICA ELIZABETA ODUŠEVILA LJUBITELJE ŽIVOTINJA U 93. godini donijela odluku koju su udruge pozdravile, ali uz zrno soli

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.11.2019. u 21:25

Britain's Queen Elizabeth delivers the Queen's Speech during the State Opening of Parliament during the State Opening of Parliament in the House of Lords at the Palace of Westminster in London, Britain October 14, 2019. Tolga Akmen/Pool via REUTERS
Tolga Akmen / REUTERS

Kraljica Elizabeta

Udruga za zaštitu životinja PETA u utorak je pozdravila odluku britanske kraljice Elizabete da više ne nosi pravo krzno.

Dugogodišnja kraljičina stilistica Angela Kelly otkrila je Elizabetinu namjeru u svojoj knjizi "Druga strana medalje: Kraljica, stilistica i ormar".

- Kraljičina odluka je u skladu s brojnim naprednim kupcima, tvrtkama i narodima koji shvaćaju da su umjetna krzna bolja za okoliš i da se životinje tako štite od užasnog života i krvave, bolne smrti - priopćila je PETA.

- Idući korak je da kraljičini stražari prestanu paradirati u šubarama od medvjeđeg krzna ubijenih u Kanadi - dodaju u toj međunarodnoj organizaciji.

PETA procjenjuje da se godišnje radi krzna ubije oko 100 milijuna životinja.

Prema britanskom izdanju časopisa Vogue, Kelly je napisala: "Ako njezino veličanstvo bude prisustvovalo nekom javnom događaju na velikoj hladnoći, od 2019. nadalje, grijat će je umjetno krzno".

Kraljica (93) je prošle godine zajedno sa Davidom Attenboroughom, slavnim britanskim autorom dokumentarnih filmova o Zemlji, sudjelovala u dokumentarnom filmu ITV-a u kojem je rekla da se "zalaže za zeleniji planet".

Mediji su ranije izvijestili da je kraljevska obitelj prošle godine prestala koristiti plastične slamke i plastične boce u svojim brojnim rezidencijama.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo