PENKI SE LOŠE PIŠE

KRAVA IZ BUGARSKE UŠLA U SRBIJU, SADA JOJ PRIJETI 'SMRTNA KAZNA' 'Moramo ju odmah zaklati zbog strogih pravila... Ne odlučujemo mi nego Bruxelles'

 Jure Miskovic / HANZA MEDIA

Trudna krava Penka koja je iz Bugarske ušla u Srbiju osuđena je na smrt jer je tim činom prešla granicu Europske unije, piše France24.

Crvena krava Penka koja bi trebala roditi za otprilike tri mjeseca 12. se svibnja odvojila od krda koje se nalazilo blizu bugarskog sela Kopilovtsi te je prešla preko granice u Srbiju.

Srpski su veterinari kravu pregledali, zaključili da je zdrava te su je vratili njezinom vlasniku, Bugarinu Ivan Haralampievu. No, bugarske vlasti kažu da se krava zbog strogih pravila Europske unije mora eutanazirati.

Haralampiev je u četvrtak na televizijskoj postaji BNT molio da se njegova Penka spasi. "Eutanazirat će je jer je napustila Europsku uniju i sada je se ne može uvesti nazad", rekao je Haralampiev. "Veterinar je došao i rekao da je se odmah mora zaklati."

Haralampiev se također pitao kako je to moguće da je krava jednostavno prešla granicu bez da ju je itko zaustavio.

Veterinar Ljubomir Ljubomirov je rekao da o sudbini Penke odlučuje on već "Bruxelles" te da je on ne može spasiti od eutanazije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:40