POTJERA SE NASTAVLJA

KRIMINALAC REDOINE FAID VIĐEN PRVI PUTA NAKON BIJEGA IZ ZATVORA Policajci su ga spazili dok je 'snimao' jednu benzinsku postaju, no pobjegao im je

 Profimedia

Francuska policija u utorak je popodne zamalo uhvatila francuskog kriminalca i bjegunca iz zatvora Rédoinea Faïda (46) kada su ga službenici u ophodnji spazili nedaleko od Pariza, piše BBC. Faïd je međutim s mjesta gdje je spažen pobjegao, a automobil pun eksploziva s lažnim registarskim tablicama koji je koristio ostavio je na parkiralištu trgovačkog centra.

Podsjećamo, Faïd je uz pomoć helikoptera 1. srpnja ove godine pobjegao iz zatvora Centre pénitentiaire du Sud Francilien gdje je služio 25-godišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja pljačke tijekom koje je ubijen policijski službenik.

Ovogodišnji bijeg zatvora Faïdov je drugi bijeg iz zatvora. Prvi puta je iz zatvora pobjegao 2013. godine kada je četvoricu čuvara koristio kao ljudske štitove i kada je nekoliko vrata raznio s dinamitom. Na slobodi je proveo šest tjedana prije nego što je uhvaćen.

Faïd je u utorak uočen dok je s jednim drugim muškarcem promatrao benzinsku postaju. Kada su se policijski službenici približili automobilu s ciljem pretrage, Faïd i drugi muškarac su se dali u bijeg prema predgrađu Pariza Sarcellesu. Bjegunci su automobil nešto kasnije ostavili u parkiralištu trgovačkog centra, a u njemu su pronađen eksploziv. Policijski su službenici zatvorili parkiralište kako bi deminerska služba mogla zbrinuti eksploziv.

Ovo je prvi puta da je Faïd viđen nakon bijega iz zatvora, a u potjeri za njim sudjeluje 2.900 policajaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:08