ŠOKANTNI IZVJEŠTAJ

KRIZA NA ULICE IZBACILA VOJSKU PROSTITUTKI 'Situacija izmiče kontroli, žene su počele nuditi seks za cijenu sendviča'

 iStock

Žene u Grčkoj prisiljene su prodavati svoja tijela doslovno za cijenu jednog sendviča, zbog krize u koju je zapala zemlja još prije šest godina. Rezultat je to nove trogodišnje studije koja je sakupljala podatke o oko 17 tisuća seksualnih radnica, piše RT.

Naime, u novom izvješću piše kako sve više žena rade kao prostitutke i pružaju seksualne usluge za samo dva eura za polusatni posao.

Autor studije Gregory Lazos za sveučilišta Panteion u Ateni tvrdi da je u Grčkoj oko 18,500 seksualnih radnica i da je cijena prije krize iznosila 50 eura, a onda se srozala.

- Neke to doslovno rade za sendvič jer su gladne. Ovakvih slučajeva ima oko 400 - nema ih puno u usporedbi s tisućama drugih seksualnih radnica u zemlji, no one nisu ni postojale dok nije došla financijska kriza. Ono što zabrinjava jest da taj broj ne pada, već je u konstantnom porastu - napominje Lazos.

Grčki akademik tvrdi da žene iz Grčke, u kojoj je nezaposlenost iznosi gotovo 60 posto, sada dominiraju seksualnom industrijom gdje većina prostitutki dolazi iz istočne Europe.

Cijene za seksualne usluge ne opadaju samo u Grčkoj, nego diljem svijeta, zbog raznog sadržaja koji se nudi putem interneta. Ipak, prosječna cijena jednoga sata u Europi iznosi 255 eura, piše RT.

Ugrubo rečeno, cijene u Grčkoj su čak 50 puta manje od prosječnih na ostatku kontinenta.

Prostitucija u Grčkoj je legalna, no samo deset od, procjenjuje se, 525 bordela u zemlji, radi legalno, što znači da žene nemaju drugog izbora nego izaći na ulicu ili raditi u privatnim stanovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:36