KAMP MARMAL

KRSTIČEVIĆ U SLUŽBENOM POSJETU AFGANISTANU 'Hrvatski vojnik prepoznat je po svojoj profesionalnosti i humanosti u Hrvatskoj i u svijetu'

 
 MORH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom započeo je službeni posjet Afganistanu u srijedu, 18. prosinca 2019. posjetom pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta u kampu Marmal na sjeveru Afganistana i sastankom sa zapovjednikom Zapovjedništva sjever (TAAC –N) brigadnim generalom Jürgenom Brötzom.

Na početku posjeta ministar Krstičević je zajedno s izaslanstvom MORH i Glavnog stožera položio vijenac i zapalio svijeće u čast poginulim vojnicima u Afganistanu i odao počast poginulom skupniku Josipu Briškom.

Nakon sastanka u Zapovjedništvu Sjever TAAC-N, zapovjednik Zapovjedništva Sjever njemački general Jürgen Brötz uputio je pohvale Hrvatskoj vojsci na profesionalnosti i zahvalio ministru Krstičeviću na doprinosu i angažmanu Hrvatske.

MORH

'Hrvatski vojnici rade sjajan posao ovdje u Zapovjedništvu Sjever u Afganistanu i daju ogroman doprinos u više područja – zdravstvu, vojnoj policiji i u Zapovjedništvu. Zajedno obučavamo i savjetujemo afganistanske snage. Zahvalan sam na velikom doprinosu koji Hrvatska daje. Hvala vam', istaknuo je njemački general.

MORH

Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo što je uoči božićnih blagdana u posjetu hrvatskim vojnicima u Afganistanu, gdje će imati prilike provesti s njima vrijeme. U kampu Marmal razgovarao je s pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta o njihovim iskustvima u misiji potpore miru Resolute support i zahvalio im na doprinosu i ponosnom predstavljanju Hrvatske u međunarodnom okruženju.

MORH

Također, istaknuo je kako je ponosan na hrvatske vojnike. 'Hrvatski vojnik prepoznat je po svojoj profesionalnosti, humanosti i odgovornosti i krasi ga visoka uvježbanost i psihofizička spremnost. Drago mi je čuti što naši saveznici i partneri ističu doprinos hrvatskih vojnika', poručio je ministar Krstičević.

MORH

Republika Hrvatska je jedna od 38 država koje sudjeluju u misiji potpore miru Resolute support. U području misije potpore miru nalazi se 11. hrvatski kontingent sa 110 pripadnika, čija je zadaća doprinos međunarodnoj sigurnosti, savjetovanje afganistanske vojske, policije i specijalnih snaga, medicinske i vojno-policijske dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:16