STRAVIČNI SLUČAJEVI

KRVAVI NIZ ZLOČINA ZAPANJIO TEKSAS Petero djece ubijeno ili ranjeno vatrenim oružjem, petogodišnjak ustrijelio godinu dana mlađeg brata

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 17.09.2019. u 20:48

June 27, 2019 - Fort Worth, TX, USA - Members of the Fort Worth Police Department stand outside of the east Fort Worth, Texas, home where two children were shot on June 27, 2019, when another child accidentally fired a shotgun., Image: 452377929, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press
Profimedia, Zuma Press

Arhiva

Petero djece ubijeno je ili ranjeno vatrenim oružjem ovaj vikend u Teksasu, među kojima i četverogodišnjak kojega je ubio petogodišnji brat, prema policijskim izvorima i američkim medijima.

Te nesreće ponovo upozoravaju na opasnost vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama, gdje 30 posto odraslih navodi da posjeduje barem jedan komad takvog oružja.

U nedjelju je petogodišnjak pronašao vatreno oružje u svojoj kući u mjestu Fort Worth, zapadno od Dallasa te ispalio fatalan hitac u četverogodišnjeg brata, objavila je lokalna policija.

"Za sada nije pokrenut sudski postupak protiv roditelja", precizirao je glasnogovornik policije.

Nekoliko sati poslije u susjednom Arlingtonu šestogodišnjak je teško ranjen, a počinitelj je vjerojatno jedan od njegove braće. Nekoliko djece igralo se u sobi kada je desetogodišnjak pronašao pušku, uperio je u najmlađeg među njima te opalio. Dječak je ranjen u glavu i kritično je.

Mladić koji je bio u kući rekao je policiji da je puška njegova, a njegovi su roditelji ustvrdili da o tome ne znaju ništa pa istraga treba utvrditi kako je nabavio oružje.

U trećem slučaju, također u Arlingtonu, osmogodišnja djevojčica ranjena je u nedjelju pucnjem iz poluatomatskog ukradenog oružja, izvijestio je Dallas Morning News.

Njezini roditelji su rekli da je sjela na to oružje koje je opalilo.

U nedjelju ujutro četrnaestgodišnjakinja je ranjena vatrenim oružjem i prevezena je u bolnicu Fort Worth, javio je kanal CBS ne navodeći okolnosti.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo