POTRAGA ZA NAPADAČIMA

KRVAVI OBRAČUN Ubijen vozač Bentleyja koji se zabio u Vučićevu kolonu, povezivalo ga se s jednom od najubojitijih mafijaških skupina na Balkanu

 
Ivica Dragutinović uz automobil u kojem je bio Luka Radulović (u krugu) koji je nedavno u Beču sudjelovao u pucnjavi s Čečenima, desno: Aleksandar Vučić
 Reuters, Facebook

Beogradski elektronski mediji javljaju o ubojstvu koje se dogodilo u jednoj pivnici u centru grada.

Ubijen je Luka Radulović, koji je radio kao zaštitar kluba 'Nana', a javnosti je poznat kao vozač Bentleyja koji je 2. rujna prošle godine uhićen zbog zbog presijecanja povorke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ugrožavanja njegove sigurnosti.

On je prebačen sa teškim ozljedama na reanimaciju u Urgentnom centru, međutim preminuo je u bolnici.

Policija je izvršila očevid, a za napadačem se traga. Kako doznaje policija, na njega je nakon kraće svađe oko prodaje narkotika sa zasad nepoznatim muškarcem, ispaljen jedan hitac od kojeg je i preminuo.

Mediji pišu da je Radulović imao ozbiljan kriminalni dosije. Uglavnom se bavio poslovima osiguranja po noćnim klubovima.

Radulović i dvojica njegovih kolega ubrzo su nakon ugrožavanja sigurnosti predsjednika Srbije uhapšeni i određen im je pritvor. Nakon što su saslušani predviđeni svedoci, oni su pušteni iz pritvora 20 dana kasnije 22. septembra, a kasnije je protiv njih podignuta i optužnica.

Po nalogu Tužiteljstva za organizirani kriminal u listopadu je uhićen zbog trgovine narkoticima.

Kao što je Jutarnji u rujnu prošle godine pisao, Luka Radulović nalazi se na crvenoj Interpolovoj tjeralici jer je u noćnom klubu u Beču propucao dvojicu Čečena.

Nakon toga se sakrio u Beogradu. Beogradski mediji navode da je Radulović opterećen brojnim kaznenim prijavama, od raspačavanja i prodaje droge pa do umiješanosti u ubojstvo.

Povezuje ga se i sa Škaljarskim klanom iz Crne Gore, jednom od najubojitijih mafijaških skupina na Balkanu. Podsjetimo da je u studenome 2016. na šumskom putu prema roditeljskoj kući Aleksandra Vučića u beogradskom prigradskom naselju Jajinci pronađena veća količina oružja, a ljudi koje se dovodilo u vezu s tim skrivenim oružjem su, kako su tvrdili u srpskoj policiji, povezani upravo s tom kriminalnom grupom.

Kako piše beogradski Blic pozivajući se na svoj izvor, Radulović je blizak s Milošem Nilovićem Runjom koji je uhićen zbog nelegalnog posjedovanja oružja i suradnik je Luke Bojovića, nekadašnjeg partnera Željka Ražnatovića Arkana. Drugo, i sam je automobil, kako pišu beogradski mediji, bio korišten za izvršenje nekoliko kriminalnih djela prije nego što ga je kupio srpski nogometaš. A on je, pak, poznat po prijateljstvu s narkodilerom Darkom Šarićem koji se navodno brinuo za njegovu nogometnu karijeru.

Blic je pisao da je Radulović 2. rujna prošle godine bio pod utjecajem alkohola, a tabloid Alo objavio je da su mu u urinu pronađeni i tragovi kokaina. Navodili su da je Luka Radulović u stalnom, dnevnom, kontaktu s visokim policijskim dužnosnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:58