RADISLAV KRSTIĆ

KRVNIK IZ SREBRENICE DOBIO ODŠTETU Britanci mu plaćaju 42.000 funti jer su ga u ćeliji britvom isjekli po vratu

 Sipa

Srpski general osuđen zbog masakra nad 8000 muslimana u Srebrenici dobio je više od 42,000 funti odštete nakon što je napadnut u britanskom zatvoru.

Radislav Krstić (66) koju služi 35-godišnju zatvorsku kaznu zbog najgoreg zločina u Europi od Drugog svjetskog rata, zadobio je fizičke i psihičke ozljede nakon što je u ćeliji zadobio posjekotinu na vratu.

Naime, trojica zatvorenika muslimanske vjeroispovijesti su ga svladala, a onda ga razrezala britvom.

Odštetu je dobio nakon što je sud utvrdio da je zatvorska služba zakazala u skrbi o njemu, unatoč tome što je bio rizičan zatvorenik u opasnosti od napada u zatvoru u Wakefieldu.

Bio je smješten u zatvorskom krilu u kojem su bili i njegovi napadači, nasilni prijestupnici s ekstremističkim stavovima, piše The Times.

Na sudu su se čule kritike protiv zatvorske službe nakon premještaja Krstića u zatvor u Wakefieldu.

Neprijateljski se ponašalo prema njemu, a zatvoreni se požalio da je 'živi mrtvac'. Nakon toga je premješten u zatvor u Poljskoj.

Indrit Krasniqi (23), Iliyas Khalid (24) i Quam Ogumbiyi osuđeni su zbog ranjavanja žrtve s namjerom nanošenja teških tjelesnih ozljeda 2011. godine.

- Ovaj slučaj potvrđuje da britanski pravni sustav dobro radi i omogućuje pravdu čak i nepopularnim i ugroženim zatvorenicima - kazala je Krstićeva pravna zastupnica Kate Maynard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:52