ŠOK U BASELU

KRVOPROLIĆE KAKVO SE U ŠVICARSKOJ NE PAMTI Žena (75) nasred ulice zaklala dječačića (7) koji se vraćao iz škole, mališana našla njegova učiteljica

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.03.2019. u 23:58

ZURICH, SWITZERLAND - FEBRUARY 26: Police officers stand outside of the Extraordinary FIFA Congress at Hallenstadion on February 26, 2016 in Zurich, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)
Philipp Schmidli / Getty Images

Ilustracija

Sedmogodišnji dječak nasmrt je izboden nožem nasred ulice u četvrtak u Baselu, na sjeveru Švicarske, dok se vraćao iz škole, a u vezu s ubojstvom dovodi se 75-godišnjakinja koja se predala policiji.

Učenik je napadnut oko 12.45 sati po mjesnom i srednjoeuropskom vremenu dok se sam vraćao kući, priopćila je baselska policija.

Njegova učiteljica koja je prolazila onuda na biciklu pronašla je teško ozlijeđenog dječaka u lokvi krvi i odmah pozvala pomoć, ali je maleni umro nakon prijama u bolnicu.

Nedugo poslije, 75-godišnja žena se predala policiji rekavši da je napala dijete, ali nije otkrila razlog svog čina.

Žena je uhićena, a policija nastoji doznati je li osumnjičenica povezana s djetetom i s njegovom obitelji.

Kako doznaje švicarski list Blick, ubijeni dječačić je porijeklom s područja bivše Jugoslavije, navodno s Kosova, a 75-godišnjakinja ga je ubola nožem u vrat.

Na mjestu tragičnog događaja šokirani građani ostavljaju cvijeće i pale svijeće tugujući za ubijenim dječakom. Neki svjedoci kažu da su u jednom trenutku čuli vrisak, ali sve do dolaska hitnih službi uopće nisu pomislili da se dogodila tragedija, s obzirom da je u neposrednoj blizini škola i djeca onuda neprestano prolaze pa često znaju biti glasna.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo