POSJET IZRAELU

Kushner odlazi u Rabat, Aman i Jeruzalem

Jared Kushner
 REUTERS

Zet američkog predsjednika Donalda Trumpa Jared Kushner, zadužen za pokušaj postizanja izraelsko-palestinskog mirovnog sporazuma, posjetit će ovog tjedna Rabat, Aman i Jeruzalem, objavila je Bijela kuća u utorak.

Kushnera će na tom putu pratiti njegov glavni suradnik Jason Greenbaltt i američki izaslanik za Iran Biran Hook, rekao je jedan neimenovani dužnosnik vlade ne preciziravši predviđene susrete.

Kushner, kojem je prije dvije godine Trump odredio zadatak da postigne "konačni dogovor" između Izraelaca i Palestinaca, otići će nakon 1. lipnja u Montreux u Švicarskoj, pa u London gdje će sudjelovati u državnom posjetu američkog predsjednika Donalda Trumpa Velikoj Britaniji.

Sjedinjene Države bi trebale 25. i 26. lipnja na konferenciji u Manami otkriti gospodarski dio izraelsko-palestinskog plana, čiji politički sadržaj još nije najavljen.

Palestinska vlast je najavila da neće sudjelovati na toj konferenciji.

Palestinci bojkotiraju američku administraciju od kada je Trump u prosincu 2017. prekinuo višedesetljetni konsenzus priznavši Jeruzalem glavnim gradom Izraela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:46