328.000 POTPISA

KUTIJE NOSILI KARAMARKO, BRKIĆ...'Prikupili smo više potpisanego ijedan kandidat u povijesti'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.12.2014. u 18:05

Bruno Konjević / CROPIX / Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović predala je u subotu Državnom izbornom povjerenstvu 328.683 potpisa potpore njezinoj predsjedničkoj kandidaturi.

"Prikupili smo više nego ijedan kandidat u povijesti od kako se prikupljaju potpisi za predsjedničku kandidaturu. Očekuje nas kampanja za bolju Hrvatsku, idemo u jednu modernu, samosvjesnu, domoljubnu, snažnu Hrvatsku i, kako smo dobili ovako veliku potporu hrvatskog naroda potpisima, očekujem i izbornu pobjedu", poručila je Grabar Kitarović u Saboru.

Naglasila je da će voditi kampanju kojom će građanima objasniti što im nudi, a to je život u boljoj Hrvatskoj, gospodarski rast, socijalnu stabilnost, vladavinu prava, nacionalnu sigurnost i obranu te međunarodni ugled za Hrvatsku. "Kakvu će kampanju voditi drugi kandidati, to ćemo vidjeti", kazala je.

Kutije s potpisima, među ostalima su nosili i čelnici HDZ-a - predsjednik Tomislav Karamarko, glavni tajnik Milijan Brkić i politički tajnik Tomislav Čuljak, potpredsjednik Sabora Željko Reiner i dio HDZ-ovih saborskih zastupnika, europarlamentarac Andrej Plenković te predstavnici koalicijskih partnera HSS-a, HSP AS i HRAST-a.

Izdvajamo