BREXIT

LABURISTI ODLUČNI Boris Johnson bi se trebao pred parlamentom jasno obvezati da neće izvesti Veliku Britaniju iz Europske unije bez dogovora

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.10.2019. u 13:28

Britain's Prime Minister Boris Johnson arrives at the European Union leaders summit, in Brussels, Belgium October 17, 2019. Julien Warnand/Pool via REUTERS
Julien Warnand / REUTERS

Premijer Boris Johnson trebao bi se pred parlamentom jasno obvezati da neće izvesti Veliku Britaniju iz Europske unije bez dogovora, želi li potporu za održavanje prijevremenih izbora, rekla je glasnogovornica oporbenih laburista Diane Abott u nedjelju.

Diane Abbott ponovila je stajališta laburista u emisiji Andrew Marr Show na BBC-u da oporbena stranka ne može podržati održavanje prijevremenih izbora dok ne bude sigurna da tzv. brexit bez dogovora više nije opcija.

"Jedan način da se to učini jest da Boris Johnson dođe u parlament i da se pred Donjim domom obveže da - bez obzira na to što se dogodi - neće izvesti Veliku Britaniju iz EU bez postignutog dogovora", rekla je.

"Kaže li jasno i nedvosmisleno 'neću izvesti Veliku Britaniju iz EU', mislim da neće samo Laburistička stranka biti zadovoljna ... i mnogo konzervativnih članova parlamenta  bit će zadovoljno", rekla je te dodala: "Pričekajmo da vidimo hoće li to učiniti".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo