BOLNICA UŽASA

Liječnici majkama lagali da su im bebe mrtve, pa ih prodavali

 CNN

Meksičke vlasti danas su uhitile troje liječnika, medicinsku sestru i recepcionera optuženih za krađu i preprodaju novorođenčadi iz jedne privatne bolnice u Mexico Cityju.

Vjenčani par i žena također su uhićeni pod optužbom da su kupili bebu i prijavili je kao svoju.

Doktori i ostalo bolničko osoblje rekli bi roditeljima da su njihove bebe umrle pri porodu, kazale su meksičke vlasti.

Jedna od otetih beba, Diana Fernanda Castillo, vraćena je natrag svojoj biološkoj majci. Vlasti su nakon obavljenih genetičkih testova u četvrtak vratili dijete svojoj pravoj majci, Edith Castillo Guzman.

Uhićeni doktori su Victor Mancera Gonzales (74), Jorge Adalberto Guerrero Bustos (55) i Alfredo Ortiz Rosas (52), te sestra Maria Guadalupe Castro Morales (58) i recepcionist Leonel Rodriguez Mondragon. Optuženi su za trgovinu ljudima, koristeći se krivotvorenim dokumentima u suradnji s kriminalnim miljeom.

Također su uhićeni i bračni par Antonio Merino Hernandez (46) i Maria de la Luz Ruiz Padilla (39), kao i psihologinja Cintia Nayeli Perez Ortiz (37).

'Vaša beba je mrtva i kremirana'

Sve je počelo kada je Edith u trudovima završila u bolnici. Prevarena majka rekla je istražiteljima kako nakon poroda nije vidjela svoju bebu, ali ju je čula kako plače. Nekoliko puta je zatražila doktora Ortiz Rosasa da joj pokaže bebu, no liječnik joj je rekao kako će bebu vidjeti nakon što se oporavi od anestezije koju je primila zbog carskog reza.

Kasnije, kad se majka oporavila od anestezije, doktor Mancera Gonzales joj je kazao da su dijete odveli u drugu bolnicu specijalizirano za novorođenčad.

Sljedeći dan, doktor Alfredo Ortiz Rosas, koji joj nije htio pokazati bebu, rekao je Edith da je njezina kći umrla zbog problema sa disanjem te da je tijelo kremirano.

Šokirana majka nakon što je smogla snage, zatražila je doktora pepeo svoje navodno pokojne bebe, no doktor ju je odbio, rekavši kako će uskoro dobiti smrtovnicu.

E-mail razotkriva skupinu doktora

Nakon nekog vremena očajna Edith, u šoku od kćerine smrti, primila je e-mail od sina vlasnika privatne bolnice u kojoj je rodila, u kojem je pisalo kako je njezina kći živa i udomljena.

Krenula je istraga.

Sin koji je poslao e-mail i još nekoliko očevidaca policija je odmah intevjuirala. Svi su potvrdili da je beba prodana paru u San Vicenteu, Antoniu Merino Hernandezu i supruzi Mariji. Iako su vlasti vjerovale kako je dijete koje su oni usvojili nestala beba, testovi su pokazali kako to nije točno.

Par je tvrdio da nisu nikada upoznali biološku majku, te da im je potpisane dokumente o posvojenju nabavio prijatelj.

Sad su još samo trebali prijaviti bebu kao svoju kći. Tu su upoznali jednog od uhićenih liječnika, dr. Manceru Gonzalesa, koji im je naplatio 900 američkih dolara.

Predaju djeteta dogovorili na postaji podzemne željeznice

Nastavak istrage istražitelje je odveo do psihologinje Perez Ortiz. U nemogućnosti da ima svoje dijete, optužena se odlučila na kupnju djeteta, što je i učinila 2008. godine plativši dijete 1.120 dolara.

Doktor, koji je trenutno bjegunac, djecu bi nabavio od majki koje su u šestom mjesecu trudnoće kada im pluća i srce nije dovoljno razvijeno. Nakon tretmana lijekovima nalazio parove kojima bi prodavao djecu.

Psihologinja mu je dala kaparu za dijete, no doktor joj se više nije javio. Sve do 2008. godine kada ju je kontaktirao i pitao je li još uvijek zainteresirana. Dogovorili su se za sastanak u stanici metroa, gdje joj je liječnik predao dijete i potrebne papire. Na papirima je pisalo da je beba rođena u bolnici s početka priče.

Provedeni genetski testovi pokazali su kako je dijete koje je kupila upravo Diana, kći Edith Castillo Guzman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:20