ZADOVOLJAVAJUĆI REZULTATI

LIJEČNICI TVRDE DA SU PRONAŠLI KOMBINACIJU LIJEKOVA EFIKASNU ZA KORONAVIRUS 'Stanje pacijentice se vrlo brzo popravilo unutar 48 sati'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.02.2020. u 07:29

This photo taken on January 30, 2020 shows a doctor wearing a facemask looking at a lung CT image from a patient at a hospital in Wuhan in China's central Hubei province, during the virus outbreak in the city. - The World Health Organization declared a global emergency over the new coronavirus, as China reported January 31 the death toll had climbed to 213 with nearly 10,000 infections. (Photo by STR / AFP) / China OUT
AFP

 

Tajlandski liječnici tvrde da su uspješno izliječili dvoje pacijenata iz Wuhana zaraženih koronavirusom koristeći kombinaciju antivirusnih lijekova, objavili su u nedjelju iz tajlandskog Ministarstva zdravlja, prenosi američki CNN.

Dr. Kriangsak Atipornwanich, liječnik u bolnici Rajavithi u Bangkoku, izjavio je kako je na 71-godišnjoj pacijentici koristio kombinaciju lijekova koji se koriste u liječenju osoba zaraženih HIV-om i virusom gripe.

"Liječili smo pacijenticu u teškom stanju i rezultati su vrlo zadovoljavajući. Stanje pacijentice se vrlo brzo popravilo unutar 48 sati", izjavio je dr. Atipornwanich.

Predstavnici ministarstva su na konferenciji za medije izjavili kako su posljednje laboratorijske pretrage pokazale da u dišnom sustavu pacijentice više nema tragova virusa.

Kina: broj preminulih od koronavirusa narastao na 361

Broj preminulih u Kini u epidemiji koronavirusa narastao je do nedjelje na 361, što je povećanje za 57 osoba u odnosu na prethodni dan, objavila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Od novih smrtnih slučajeva njih 56 zabilježeno je u provinciji Hubei, dok je jedna osoba preminula u pokrajini Chongqing.

U Kini je zabilježeno još 2.829 zaraženih osoba pa je ukupan broj narastao na 17.205.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo