SLUČAJ JANA KUCIAKA

LIKVIDACIJA KOJA JE ŠOKIRALA EUROPU Slovačka policija uhitila ubojice mladog istraživačkog novinara i njegove zaručnice

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.09.2018. u 10:29

Candles are seen in front of the Government of the Slovak Republic's building during march in honour of murdered Slovak investigative reporter Jan Kuciak and his girlfriend Martina Kusnirova in Bratislava, Slovakia, March 2, 2018. REUTERS/Radovan Stoklasa
Radovan Stoklasa / REUTERS

Svijeće ispred slovačke Vlade za Jána Kuciaka i Martinu Kušnírovu

Slovačka policija uhitila je osobe osumnjičene za ubojstvo istraživačkog novinara Jana Kuciaka i njegove zaručnice u veljači ove godine, objavilo je nekoliko slovačkih medija u četvrtak pozivajući se na policijske izvore.

Policija je na svojoj Facebook stranici objavila da je pritvorila osumnjičene za nasilje te da pretražuje domove. Policija nije objavila druge detalje.

Mediji, uključujući internetsku stranicu SME i Aktuality.sk gdje je Kuciak radio, izvijestili su da policija pretražuje objekte na jugu zemlje.

Kuciak, koji je pisao o političkoj korupciji u Slovačkoj, nađen je mrtav sa svojom zaručnicom Martinom Kušnirovom u njihovu domu pokraj Bratislave u veljači.

Oboje su bili u dobi od 27 godina.

Ubojstvo je šokiralo naciju i pojačalo ogorčenost zbog korupcije te izazvalo najveće ulične prosvjede u zemlji otkad je završila komunistička vladavina 1989.

Pritisak je doveo do odlaska premijera Roberta Fica i njegova ministra unutarnjih poslova Roberta Kalinaka kao i zapovjednika policije Tibora Gašpara.

Kuciak je, među ostalim, istraživao slučaj prijevare u koji je upleten poslovni čovjek s političkim vezama.

Također je istraživao veze talijanske mafije s poslovnim ljudima u Slovačkoj.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo