ZALJUBLA SE U EKSTREMISTA

LINDA JE HODAJUĆI MRTVAC!? Njemačka tinejdžerica koja je pobjegla u ISIS mogla bi biti osuđena na smrt, očajni otac se hvata za glavu

 
 Screenshot

Otac njemačke školarke koja se pridružila Islamskoj državi prije nego li je uhićena u Mosulu kazao je kako strahuje da bi mogla biti osuđena na smrt.

Irački premijer Haider al-Abadi potvrdio je kako bi se 16-godišnja Linda Wenzel mogla suočiti s najvišom kaznom.

- Znate da su tinejdžeri, po nekim zakonima, odgovorni za svoja djela, posebice ako su to kriminalne aktivnosti koje se vežu uz ubijanje nevinih ljudi - kazao je.

Irački vođa kazao je kako se Linda Wenzel još uvijek nalazi u zatvoru u Bagdadu te kako će slučaj ići na sud i pitanje je hoće li tužitelji zahtijevati za nju smrtnu kaznu.

- Vlasti je moraju vratiti u Njemačku kako bi joj se pošteno sudilo - kazao je njezin otac Reiner Wenzel.

Linda je pobjegla od kuće kada je imala 15 godina nakon što se zaljubila u jednog ekstremista kojeg je upoznala putem interneta, a za kojeg se kasnije vjenčala.

Njezin otac tvrdi kako s kćeri nije kontaktirao otkako se pridružila Islamskoj državi, no da mu je rečeno kako nije bila uključena u nikakav rat.

Tinejdžerica je navodno bila aktiva u grupi koja je provjeravala žensku odjeću i bičevala svaku koja je kršila stroga pravila ISIS-a.

Njemački diplomati trenutno pokušavaju ispregovarati njezino izručenje u domovinu.

- Želim da se moja kći vrati kući zdrava. Uvijek ću biti tu za nju - zaključio je njezin otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:57