ODLUKA

LULA VIŠE NIJE KANDIDAT ZA PREDSJEDNIČKE IZBORE Najpopularniji brazilski političar bio je favorit iako služi 12-godišnju kaznu za korupciju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2018. u 23:02

Former Brazilian President Luiz Inacio Lula da Silva is carried by supporters in front of the metallurgic trade union in Sao Bernardo do Campo, Brazil April 7, 2018. REUTERS/Leonardo Benassatto
Leonardo Benassatto / REUTERS

Bivši brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva

Bivši predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva odustao je u utorak od kandidature za predsjedničke izbore u Brazilu, na kojima je bio veliki favorit, i istaknuo svog zamjenika Fernanda Haddada, prema informacijama izvora iz njegove stranke, prenosi AFP.

Nakon višesatnog sastanka, Lulina Radnička stranka (PT) odlučila je zamijeniti bivšeg predsjednika Haddadom, nakon što je 1. rujna Viši izborni sud poništio Lulinu kandidaturu. "Donesena je odluka", rekao je jedna dužnosnik stranke na pitanje o Lulinoj zamjeni Haddadom, u očekivanju službene objave velike ljevičarske stranke u Curitibi.

Brazilski sud u petak je zabranio bivšem predsjedniku Luizu Inaciju Luli da Silvi da se natječe na ovogodišnjim predsjedničkim izborima zbog presude za korupciju.

Lula, najpopularniji brazilski političar, od travnja služi 12-godišnju kaznu za korupciju.

Unatoč presudi, Lula je u ispitivanjima javnog mišljenja vodio s 39 posto potpore.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo