HRABRO OBEĆANJE

MACRON SE OBRATIO NACIJI NAKON KATASTROFALNOG POŽARA U NOTRE-DAMEU 'Obnovit ćemo katedralu u roku pet godina, bit će ljepša nego dosad'

 
Požar u Notre-Dameu, Emmanuel Macron
 Profimedia / CNN

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u večerašnjem se televizijskom obraćanju naciji osvrnuo na katastrofalan požar koji je jučer uništio čuvenu katedralu Notre-Dame u Parizu.

"Požar u Notre-Dameu podsjetio je Pariz da se povijest nikad ne zaustavlja. Na nama je da osiguramo kontinuitet velike francuske nacije. To je naša odgovornost", poručio je Macron.

Izjavio je da suosjeća sa svojim sunarodnjacima, ali i da se nada svjetlijoj budućnosti. "Obnovit ćemo katedralu Notre-Dame, bit će još ljepša nego dosad. Možemo to učiniti", rekao je Macron naciji.

Predsjednik je obećao da će katedrala biti obnovljena u roku od pet godina, iako stručnjaci procjenjuju da bi za takav pothvat trebalo između 10 i 15 godina.

Macron se zahvalio svima koji su riskirali živote kako bi ugasili jučerašnju buktinju, ali i onima koji su već donirali sredstva za obnovu čuvene katedrale.

"Na nama je da ovu katastrofu pretvorimo u priliku za jedinstvo, duboko razmišljajući o tome što smo bili i što moramo biti te da postanemo bolji ljudi", rekao je Macron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:21