KRALJEVSKO VJENČANJE

'MADE IN SVETA NEDELJA...' Harry i Meghan na večeru za najbliže uzvanike odjurili u Jaguaru u čijoj je izradi sudjelovao Mate Rimac

 
 REUTERS

Princ Harry i njegova nova supruga Meghan su nakon glamuroznog vjenčanja u električnom Jaguaru E-Type Zero odjurili na proslavu u Frogmore House, javljaju engleski mediji.

Na registraciji automobila je datum njihovog vjenčanja.

The newly married Duke and Duchess of Sussex, Meghan Markle and Prince Harry, leaving Windsor Castle after their wedding to attend an evening reception at Frogmore House, hosted by the Prince of Wales Windsor, Britain, May 19, 2018.  Steve Parsons/Pool via REUTERS
REUTERS

Koncept Jaguar E-Type Zero ustvari je moderna interpretacija kultnog Jaguarova modela E-Type iz 1961., a u čijoj je izradi sudjelovao naš poznati poduzetnik Mate Rimac.

Rimac je večeras na svom Facebooku podijelio i fotografiju princa Harryja i Meghan Markle te napisao: "Made in Sveta Nedelja, now this... ".

Rimac je o sudjelovanju u tom zajedničkom projektu s Jaguarom pričao i u velikom intervjuu prošle godine za Jutarnji.

"Trenutno radimo sa sedam velikih proizvođača. Evo, ovih dana je postala javna informacija da radimo za Jaguar, što nije trebalo izaći u javnost, ali je jedan od njihovih šefova to rekao u jednom interjvuu, pa sada i mi možemo pričati o tome", izjavio je tada.

Oko 200 najbližih pridružit će se paru u dvorcu iz 17. stoljeća koji se nalazi u okolici dvorca Windsor, a Meghan Markle će održati govor gostima noseći prsten od akvamarina koji je nekad pripadao princezi Diani.

Meghan je odjenula haljinu slavne dizajnerice Stella McCartney, a njezine Aquazurra cipele su od svilenog satena.

The newly married Duke and Duchess of Sussex, Meghan Markle and Prince Harry, leaving Windsor Castle after their wedding to attend an evening reception at Frogmore House, hosted by the Prince of Wales Windsor, Britain, May 19, 2018. Steve Parsons/Pool via REUTERS
REUTERS

Frogmore je jedna od službenih kraljevskih rezidencija - 1792. kupio ju je George III. i poklonio svojoj supruzi, kraljici Charlotte, a poznata je po vrtovima s 4000 stabala i kraljevskom mauzoleju u kojem su pokopani kraljica Victoria i princ Albert.

Još je jedan dobar razlog za izbor ovog mjesta - britanski mediji kažu da je to jedan od posjeda koji osigurava najveću privatnost. Malo je i fotografija, a posjed je za javnost otvoren samo nekoliko dana u godini.

Princ Charles bit će, navodno, i jedan od govornika u Frogmoreu, baš kao i kum, princ William. Govor bi mogla održati i mladenka. Na popisu uzvanika su, dakako, kraljica Elizabeta II. te princ Philip, koji se dovoljno oporavio od zdravstvenih problema da može prisustvovati vjenčanju. Bit će tu i vojvotkinja od Walesa, Charlesova supruga Camilla, William i Kate te princeze Beatrice i Eugenie.

Poznato je da su na zabavu pozvani i glumci iz serije “Face” s kojima je glumila Meghan, njezine prijateljice glumica Priyanke Chopre, dizajnerica Mishe Nonoo, stilistica Jessice Mulroney i britanska reality zvijezda Millie Mackintosh. Elton John je zasigurno pozvan i izvest će neke od svojih hitova.

Pozivnice za večeru nekima su donijele i razočaranje - s popisa 'sretnih 200' otpale su Sarah Ferguson, bivša supruga princa Andrewa, i Chelsy Davy, bivša Harryjeva djevojka.

Svi su primijetili da među elitom nema ni Pippe Middleton, sestre Kate Middleton. The Mirror je objavio da će večera u Frogmoreu biti tematska. Navodno će biti u egzotičnom stilu inspiriranom tropima, s polinezijskim motivima, a sve zbog omiljenoga mladoženjina noćnog kluba Mahiki. Spominju se i pića s mnogo ruma, ledene skulpture kroz koje teče votka i mnogo irskog likera Bailey’s.

Princ Harry je u subotu od kraljice dobio titulu vojvode od Sussexa, a Meghan je udajom za njega postala vojvotkinja od Sussexa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:33