KRIZA U VENEZUELI

MADURO VOJSCI 'Budite spremni za američki napad'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.05.2019. u 19:20

Venezuela's President Nicolas Maduro walks next to Venezuela's Defense Minister Vladimir Padrino Lopez and military members during his visit to a military training center in El Pao, Venezuela May 4, 2019. Miraflores Palace/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
REUTERS

Predsjednik Nicolas Maduro i ministar obrane Vladimir Padrino Lopez u inspekciji vojne baze

 

Venezuelski predsjednik Nicolas Maduro pozvao je u subotu oružane snage da budu spremne za slučaj da SAD odluči pokrenuti vojnu ofenzivu na venezuelskom teritoriju, dok oporbeni čelnik Juan Guaido nastoji privući vojsku na svoju stranu.

 

Maduro je pozvao vojsku da "bude spremna braniti domovinu s oružjem u ruci ako se jednog dana sjevernoameričko carstvo usudi napasti zemlju, njezino sveto tlo":

 

Maduro je to kazao tijekom inspekcije vojne baze u državi Cojedes, na sjeverozapadu zemlje.

 

Trumpova administracija nastoji pod svaku cijenu natjerati Madura da vlast prepusti Guaidou.

 

Američki državni tajnik Mike Pompeo u srijedu je kazao da je "vojna intervencija moguća". "Bude li potrebno, SAD će to učiniti."

 

Venezuelska vojska za sada je odana Maduru.

 

Guaido je pak građane Venezuele pozvao na "miran" marš prema vojarnama ne bi li vojnike uvjerili da ih podrže. U utorak i srijedu potaknuo je velike prosvjede protiv vlade.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo