STIGLA KAZNA

MAJKA JE TRAŽILA DA POŠTEDE ŽIVOT OCU KOJI JE UBIO PETERO DJECE, ALI POROTA JE BILA NEUMOLJIVA Monstrum nije pokazao emocije kada je čuo presudu

 
Na suđenju tri dana prije donođenja presude
 Profimedia, SIPA USA

Američki monstrum iz Južne Karoline koji je ugušio svoje petero djece, a zatim njihova tijela strpao u vreće za smeće i devet dana ih vozio u svom kamionu, osuđen je na smrt.

Timothy Jones Jr. (37) u četvrtak nije pokazivao emocije kada je porota objavila jednoglasnu odluku nakon manje od dva sata vijećanja iza zatvorenih vrata. Sud u Lexington okrugu proglasio ga je krivim po pet točaka optužnice jer je ubio svoju djecu u dobi od 8, 7, 6, 2 i jedne godine gušeći ih remenom i vlastitim rukama.

Tužitelji su inzistirali na smrtnoj kazni iako je nekoliko članova obitelji, uključujući majku Amber Kyzer, apeliralo na sud da mu poštede život.

Tužitelji tvrde kako je on "oličenje zlog i sebičnog oca koji je u naletu bijesa ubio vlastitu djecu jer nije htio da ona žive s njegovom bivšom suprugom". Nakon što ih je ubio, otac je tijela mališana skrivao u automobilu i vozio kroz nekoliko saveznih država dulje od tjedan dana.

Majka Amber je svjedočila nakon što su odvjetnici njezina bivšeg supruga Timothyja na sud pozvali i socijalnu radnicu Deborah Grey koja je otkrila mučne detalje iz obiteljskog života svojega klijenta. Tako je, između ostaloga, rečeno kako je Timothyjeva oca rodila 12-godišnja žrtva silovanja, a majka mu je svojedobno također bila žrtva, ali voodoo rituala.

June 11, 2019; Lexington, SC, USA; 11th Circuit deputy Solicitor Suzanne Mayes questions Amber Kyzer during the sentencing phase of the trial of her ex-husband, Tim Jones, in Lexington. Timothy Jones, Jr. was found guilty of killing their 5 young children in 2014., Image: 446555481, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA
Amber Kyzer

U namjeri da pokaže što je sve moglo dovesti do počinjenja strašnog zločina, obrana je iskoristila socijalnu radnicu Grey koja je u sudnici detaljno opisala što se desetljećima događalo u Timothyjevoj obitelji - od tri generacije silovanja, zlostavljanja od strane članova obitelji, pucnjave, uzimanja droge i narkotika do prostitucije. Osim što mu je baka bila silovana, ubojičina majka patila je od shizofrenije, a u psihijatrijskoj ustanovi završila je kad je Timothy imao samo tri godine - u bolnici je ostala dugi niz godina. Također, zlostavljao ju je vlastiti otac.

Majka ubijene djece tražila je od porote da mu poštede život.

- On nije pokazao ni mrvicu milosti prema mojoj djeci, ali ona su ga voljela, to govorim u njihovo ime... Čujem što su moja djeca pretrpjela i kao majka, kad bih mu osobno mogla otkinuti lice, učinila bih to. To kaže mama u meni, mama medvjedica... Ne želim mu da umre, ali složit ću se s odlukom porote, kakva god ona bila - rekla je u sudnici vidno potresena Amber Kyzer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:30