TRAGEDIJA

MAJKA OPTUŽENA ZA UBOJSTVO SINA JER GA JE PODOJILA S DROGAMA OTROVANIM MLIJEKOM Obdukcijom su mu u sustavu pronađeni metadon, amfetamin i metamfetamin

newborn, Image: 147574981, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

Tužitelji u okrugu Bucks u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji tvrde da je 30-godišnja Samantha Jones svog 11 tjedana starog sina R.J.-ja ubila tako što ga je podojila drogama kontaminiranim majčinim mlijekom, piše CNN.

Prema kaznenoj prijavi, R.J. je preminuo od konzumiranja "kombinacije smrtonosnih droga putem majčinog mlijeka". Odvjetnik majke Louis Busico međutim tvrdi da je on "apsolutno i nedvojbeno voljela to dijete" i da mu namjeravala nauditi.

Jones je u ovjerenoj izjavi za sud rekla da je 2. travnja oko tri sata ujutro R.J.-ja podojila jer je bila preumorna napraviti mu dojenačku formulu s kojim ga je u posljednje vrijeme hranila jer se brinula da mu majčino mlijeko nije dovoljno. Jones je nakon hranjenja R.J.-ja zaspala.

Prije nego što je njezin muž Vincent McGovern nešto kasnije napustio njihov dom, napravio je za R.J.-ja bočicu dojenačke formule. Jones kaže da se sjeća da je R.J.-ja tijekom ranog jutra još jednom nahranila te da ga je oko 6.30 sati stavila u kolijevku. No, kada se sat vremena kasnije probudila, uočila je da je R.J. blijed i da mu krvavi sekret izlazi iz nosa.

Jones i njezina majka su nazvale hitnu pomoć, no R.J.-ju nije bilo spasa. Unatoč tome što je prebačen u bolnicu, proglašen je mrtvim u 8.30 sati.

Obdukcija nad njegovim tijelom pokazala je da je R.J. u svom sustavu imao tragove metadona, amfetamina i metamfetamina te da su oni doprinijeli njegovom stradavanju. Mrtvozornik koji je napravio obdukciju ustvrdio je da je R.J. te droge u svoj sustav unio putem konzumiranja majčinog mlijeka.

Jones je istražiteljima priznala da joj metadon propisan kako bi se bolje nosila s ovisnošću o opioidima, međutim nije spominjala nijednu drugu drogu. Istražitelji tragove droge nisu pronašli u bočici kojom je R.J. posljednji puta nahranjen, a nisu ih pronašli ni u konzervi dojenačke formule.

Busico je rekao da je njegova klijenta u depresiji otkad joj je dijete preminulo i nakon što je uhićena. Jonesin odvjetnik međutim nije komentirao je li Jones koristila amfetamine ili metamfetamine.

Zamjenica okružnog tužitelja Kristin M. McElroy rekla je da R.J. preminuo zato što je Jones uzela metamfetamine i amfetamine te da te droge nisu imale što tražiti u njegovom sustavu. "Ne tvrdimo da je ona namjerno usmrtila svoje dijete, međutim njezino ponašanje je bilo nesmotreno", rekla je McElroy.

Jones će se suditi za ubojstvo sina, a sudski bi proces protiv nje trebao bi početi 28. rujna.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo