ISPOVIJEST OCA

'MALI MESSI' S DRESOM OD PLASTIČNE VREĆICE MORAO POBJEĆI IZ DOMOVINE 'Prijetili su da će mi oteti sina. Morao sam mu spasiti život'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.05.2016. u 22:58

Twitter

Petogodišnji dječak iz Afganistana koji je postao internetska senzacija nakon što je uslikan kako nosi improvizirani dres s imenom Lionela Messija napravljen od plastične vrećice, prisiljen je napustiti svoju domovinu.

Naime, otac Murtazi Ahmadija (5) tvrdi kako je internetska slava njegovog sina učinila njegovu obitelj metom telefonskih prijetnji i kako se boji da bi dječaka mogli oteti.

Mohammad Arif Ahmadi, čiji je sin došao na sve svjetske naslovnice ranije ove godine, kazao je kako su se preselili u susjedni Pakistan u nadi da će tamo pronaći bolji život.

- Život nam je postao bijedan - kazao je Ahmadi za AP telefonirajući iz novog doma u gradu Quetti.

Dodao je kako obitelj nije željela napustiti Afganistan, no kako su prijetnje postajale sve ozbiljnije i ozbiljnije.

Obitelj je prvo otputovala u glavni grad Pakistana, Islamabad, no tamo nisu mogli ostati jer im je standard bio previsok. Kasnije su preselili u Quettu.

- Prodao sam sve što sam posjedovao i poveo obitelj iz Afganistana kako bih spasio život sinu i obitelji - kazao je otac.

Ranije ove godine Afganistanski nogometni savez obećao je dogovoriti sastanak s Messijem i malenim dječakom. Također, pisalo se da će Messi doći u Afganistan posjetiti dječaka ili će dječaka poslati u Španjolsku. No, ništa od toga se nije ostvarilo, kazao je Ahmadi. Dječak je od svega dobio samo Messijev originalni dres.

- Ipak, sin se nada kako će jednog dana upoznati svog heroja - zaključio je otac.

Izdvajamo