PUCNJAVA

MASAKR NA JUGU NJEMAČKE Prvi izvještaji govore da je ubijeno šestero ljudi, policija već zna i motiv!

20 November 2019, Brandenburg, Frankfurt (Oder): Two officers of the Federal Police secure a rest stop at the Autobahn 12 during a check. On the same day several major checks for illegal entries into Germany take place along the German-Polish border in the state of Brandenburg. There are about 240 officers in action. In the morning, a murderer from Estonia, wanted with a warrant for arrest, was arrested as part of these checks. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
dpa Picture-Alliance/AFP

Njemačka policija

 

U masovnoj pucnjavi u južnom njemačkom gradiću Rot am See smrtno je stradalo šest osoba, a još nepoznati broj ljudi je ozlijeđen. Policija je objavila da je uhićen jedan počinitelj i da nema naznaka da je imao ičiju pomoć.

Iako se prvotno spekuliralo da je riječ o terorizmu - što su po društvenim mrežama odmah počeli proliferirati faktori kao što je ekstremno desna stranka Alternative für Deutschland - novije informacije govore da je vjerojatno riječ o obiteljskoj svađi koja je eskalirala na najgori mogući način.

Glasnogovornik lokalne policije kazao je da su se žrtve i počinitelj poznavali, a motiv je i dalje nepoznat. Počinitelj ovoga masovnog ubojstva je muškarac koji je, prema pisanju Bilda, rođen 1983. godine.

Policija je obavijest o pucnjavi dobila danas u 12.45 sati i s "velikim brojem snaga" se zaputila na mjesto događaja. Rot am See je mjestašce od oko 5400 stanovnika koje se nalazi u pokrajini Schwäbisch Hall, na sjeveru njemačke savezne države Baden-Württemberg, i nalazi se otprilike na pola puta između Frankfurta i Nürnberga.

 

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo