SITUACIJA SE OTELA KONTROLI

MASOVNA TUČNJAVA U NJUJORŠKOJ ZRAČNOJ LUCI Frustrirani i gladni putnici u zrakoplovu satima čekali odgođeni let pa se međusobno sukobili

 
 Ilustracija / Profimedia, Zuma Press - Archives

Masovna tučnjava izbila je u četvrtak u zrakoplovu parkiranom na stajanci njujorške zračne luke John F. Kennedy nakon što su putnici, koji su u zrakoplovu zbog organizacijskih propusta bili zatočeni više od osam sati, potpuno izgubili živce.

Kako javlja CBS, zrakoplov je ukrcao putnike na letu za Miami, no nije poletio već su putnici ostali u zrakoplovu. Najprije im je priopćeno kako je uzrok loše vrijeme, a kasnije im je rečeno da je uzrok osmosatnog čekanja gužva u zračnom prometu. Frustracija je dosegla vrhunac kada im je priopćen treći razlog zbog kojeg još neće moći poletjeti - zrakoplov mora utočiti gorivo.

Putnici su na društvenim mrežama podijelili svoje iskustvo iz zrakoplova, nevodeći kako je bilo vikanja, vrištanja male djece, svađe s kabinskim osobljem te međusobnih fizičkih obračuna putnika, zbog čega je naposljetku u zrakoplov morala doći i policija.

- Nemamo hrane. Kabinsko osoblje ne nudi nam ništa osim opravdanja. Ovo je užasno iskustvo - napisao je na Twitteru jedan od putnika Juan Andres Ahmad.

Kasnije je dodao kako se situacija u zrakoplovu potpuno otela kontroli.

- Ljudi se sukobljavaju, fizički i verbalno. Policija je u zrakoplovu. Potpuni kaos! Razumijem čekanje zbog loših vremenskih uvjeta i svi želimo sigurno letjeti, no ovdje se ne radi o tome nego o načinu na koji je Delta vladala situacijom - napisao je.

Drugi putnik dodao je kako je stanje "očajno".

- Kabinsko osoblje priznalo nam je da ne znaju ništa i da je ovo potpuni kaos.

Aviokompanija je negirala da je stanje bilo toliko loše.

- Deltin let broj 2385 sa JFK u Miami odgođen je zbog loših vremenskih uvjeta, kako u New Yorku tako i u Miamiju. Putnicima su ponuđeni voda i grickalice, te im je ponuđeno da se autobusom vrate na terminal - rekao je glasnogovornik kompanije CBS-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:06