ZAGRUAO HLADNU KANADU

MAŠUĆI KANISTROM BENZINA I UPALJAČEM PIROMAN SIJAO STRAH NA ULICAMA. Nakon što je zapalio 13 automobila, u Starbucksu je naručio veliki macchiato…

 
 youtube/reddit screenshot

Sve je prošlog petka u centru Edmontona izgledalo kao još jedan normalan dan, a tako bi i ostalo da se nije pojavio 22-godišnji Malice Sutton s kanistrom benzina i upaljačem.

Mladić je, naime, u svom suludom pohodu ulicama kanadskog grada benzinom polio i zapalio 13 automobila koji su mu se našli na putu, javlja CBC Edmonton. Bizarnoj sceni svjedočili su brojni prolaznici od koji su neki unatoč prijetnji otvorenog plamena pokušali prekinuti piromansko orgijanje kakvo se rijetko viđalo u mirnom kanadskom gradu.

Kao što pokazuje video, nakon što je Sutton palio parkirana vozila, namjerio se i na ona u prometu, pa je prelazeći ulicu benzinom prolio i zapalio terenac koji se kretao. Nakon što je odbacio svoju „piromansku opremu“ ušao je u Starbucks i naručio veliki macchiato gdje ga je sustigla nekolicina građana i svladana na podu kafića do dolaska policije.

U incidentu srećom nitko nije stradao, a Sutton će se suočiti s čak 19 optužbi, od čega po 11 točaka za podmetanje požara i oštećenja tuđe imovine po četiri točke posjedovanja zapaljivog materijala, tri točke paljenja imovine i ugroze tuđih života te po točni napada oružjem.

Očevidac Maxwell Putnam izjavio je za CBC News - "Sutton je vikao nešto o homoseksualnosti i ksenofobiji, a nakon paljenja vozila ušao je u Starbucks, pa mi je cijeli događaj djelovao kao šala ili skrivena kamera."

Razlozi ovog sumanutog pohoda mladića još nisu poznati , a policijska istraga je u tijeku…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:04