NEPRIMJEREN POSTUPAK

MEDICINARI RAZBJESNILI JAVNOST Nakon jedne od najtežih željezničkih nesreća u Egiptu šest spasilaca kažnjeno zbog selfija

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.08.2017. u 11:10

Egyptians look at the crash of two trains that collided near the Khorshid station in Egypt's coastal city of Alexandria, Egypt August 11, 2017. REUTERS/Osama Nageb
REUTERS

Šestero pripadnika egipatske hitne medicinske službe kažnjeno je zbog toga što su se fotografirali mobitelima na mjestu željezničke nesreće u petak blizu Aleksandrije u kojoj je prema zadnjim podacima 40 osoba poginulo, priopćilo je u subotu navečer ministarstvo zdravstva.

U sudaru dvaju vlakova poginulo je više od 40 ljudi, što je jedna od najtežih željezničkih nesreća u Egiptu zadnjih godina.

Fotografije osoblja hitne medicinske službe koje snima 'selfije' ispred prevrnutih vagona potaknule su gnjev na društvenim mrežama.

Korisnik Twittera objavio je komentar u kojemu je napisao da im je "savjest u komi".

Ravnatelj hitne službe u ministarstvu zdravstva Ahmed al Ansari rekao je za AFP da je šesterim pripadnicima hitne medicinske službe određena disciplinska mjera premještaja u oazu Siva, na zapadu Egipta. Bio je to "neprimjeren postupak", rekao je.

Rad egipatskih spasilačkih služba bio je dosad cijenjen zbog njihova pomaganja u vrijeme Arapskog proljeća 2011. i nakon toga.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo