NEZAKONITE MIGRACIJE

MEKSIČKI PREDSJEDNIK TELEFONIRAO S TRUMPOM Sprema se suradnja i stvaranje zajedničkog programa oko migracija

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.12.2018. u 08:18

Mexico's new President Andres Manuel Lopez Obrador arrives for an event to unveil his plan for oil refining, in Paraiso, Tabasco state, Mexico, December 9, 2018. REUTERS/Alexandre Meneghini
Alexandre Meneghini / REUTERS

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador telefonski je razgovarao s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u srijedu te su raspravljali o problemu migracija i zajedničkom planu rješenja, stoji na Obradorovom Twitteru.

Dvojica čelnika raspravljali su mogućnost stvaranja zajedničkog programa za razvoj i zapošljavanje u Središnjoj Americi i Meksiku, rekao je Obrador.

Bijela Kuća nije zasad komentirala razgovor Trumpa i Obradora.

Na tisuće migranata žive u prenapućenim skloništima i kampovima u Tijuani nakon putovanja Središnjom Amerikom u bijegu od siromaštva i nasilja. Kako bi dobili azil u SAD-u vjerojatno će morati čekati po nekoliko tjedana ili mjeseci.

Nezakonite migracije iz Meksika bile su središnja tema Trumpove predsjedničke kampanje te se više puta pozivao na to pitanje, a uoči nedavnih izbora za Kongres poslao je oko 5,800 američkih vojnika na granicu s Meksikom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo